INTIME

Ζάεφ: «Είμαστε στα τελευταία λεπτά των προσπαθειών»

«Είναι επιθυμία μας να έχουμε λύση στο θέμα της ονομασίας πριν από την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 28 και 29 Ιουνίου και πριν από την συνεδρίαση του Συμβουλίου της Ευρώπης στις 25 και 26 του ίδιου μήνα» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν σήμερα τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας.

propoli

Μάλιστα ο τελευταίος εμφανίζεται αισιόδοξος ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά σε λύση την οποία όμως θα ήθελε ο ίδιος να είναι «ποιοτική και αξιωπρεπής» έτσι ώστε να το δεχθούν θετικά οι πολίτες της χώρας που θα κληθούν να το ψηφίσουν σε δημοψήφισμα.

“Καθημερινή η επικοινωνία με την ελληνική πλευρά”

Επίσης, ο πρωθυργός των Σκοπίων επιβεβαίωσε τις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ότι δηλαδή σύντομα θα υπάρξει επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα και στη συνέχεια θα ακολουθήσει ενημέρωση στους πολίτες.

Συγκεκριμένα ο Ζ. Ζάεφ υπογράμμισε ότι η επικοινωνία μεταξύ των δύο πλευρών είναι ούτως ή άλλως συνεχής κατά τη διάρκεια της οποίας εξετάζονται όλες οι στρατηγικές ώστε να μπει ένα τέλος στη διαμάχη των δύο χωρών για το ζήτημα της ονομασίας.

«Είμαστε στα τελευταία λεπτά των προσπαθειών να έρθουμε κοντά ο ένας στις θέσεις του άλλου και όταν συμβεί αυτό θα ανακοινώσουμε από κοινού τα καλά νέα για τους κατοίκους των δύο χωρών» τόνισε καταλήγοντας ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ.

Loading