INTIME

«Ζήτημα εθνικού συμφέροντος το να γίνουν εκλογές»

Ως «αποτέλεσμα της ακραίας και παράλογης πόλωσης που επιδιώκει η κυβέρνηση», περιέγραψε την βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» στον Flash Radio 99.4, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Σερρών, και τομεάρχης Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής.

propoli

Παράλληλα, δήλωσε ότι με αφορμή την συγκεκριμένη τρομοκρατική επίθεση «πρέπει σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος να αναλογιστούμε που οδηγεί η στοχοποίηση», ενώ την χαρακτήρισε ως «έκφραση αντίληψης ορισμένων πολιτικών χώρων, της δημοσιογραφίας, σε μια ευνομούμενη δημοκρατία».

Ερωτηθείς σε σχέση με τα αποτελέσματα του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, που έκλεισε τον κύκλο των εργασιών του, ο κ. Καραμανλής, σημείωσε ότι «η παράταξη, κατάφερε να δείξει ότι εξελίσσεται και προσπαθεί να δώσει λύση στα πραγματικά προβλήματα της χώρας».

Όπως δήλωσε, πραγματικός στόχος, ο οποίος και επετεύχθη, ήταν η «ανάδειξη της πρότασης του κόμματος, για την κοινωνική πολιτική», που δεν είναι άλλος πρώτα από όλα, από «την μείωση του τεράστιου γεωπολιτικού ζητήματος, της υπογεννητικότητας». Μάλιστα, αναφέρθηκε και στο ζήτημα του επιδόματος των 2.000 ευρώ που προανήγγειλε η Νέα Δημοκρατία για κάθε νέο παιδί που γεννιέται, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στην κυβέρνηση, ότι αντιθέτως «τάζει παροχές χωρίς στόχο».

Από την πλευρά του, ξεκαθάρισε ότι βασικός στόχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε περίπτωση που αναδειχθεί πρώτη δύναμη στις εκλογές, είναι να «μοιράσει με στόχο σε αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη», ενώ επέστησε τη προσοχή, για το γεγονός ότι η Ελλάδα, βρίσκεται στην τελευταία  θέση του δείκτη γεννήσεων στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στον τομέα που αφορά τις ζωτικές υποδομές, ο κ. Καραμανλής, προανήγγειλε η Νέα Δημοκρατία, σχεδιάζει να προτάξει ένα έργο πνοής για κάθε νομό, το οποίο αναμένεται να χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, που θα έχει ως κύριο στόχο την αύξηση του ΑΕΠ, του κάθε νομού ξεχωριστά. Ωστόσο παραδέχθηκε ότι το τραπεζικό σύστημα της χώρας, έχει περιέλθει σε κατάσταση στην οποία δημιουργεί προβλήματα στην χρηματοδότηση των δημοσίων έργων, καθώς τα επιτόκια είναι πολύ υψηλότερα σε σχέση με αυτά του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Παράλληλα, επιτέθηκε στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την πως δεν έχει προχωρήσει τα τελευταία χρόνια στην σύμβαση κανενός μεγάλου έργου υποδομής.

Ως προς τις εκτιμήσεις του σε σχέση με τον χρόνο διεξαγωγής, των βουλευτικών εκλογών, ο κ. Καραμανλής, δήλωσε ότι στο παρόν πολιτικό σύστημα, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, είναι ο μόνος ο οποίος αποφασίζει το πότε θα πραγματοποιηθούν, ενώ τόνισε ότι «η Νέα Δημοκρατία, από την πλευρά της ζητά εκλογές γιατί θεωρεί ότι έτσι επιτάσσει το εθνικό συμφέρον».

Loading