«Η κυβέρνηση νομιμοποίησε τα επεισόδια»

Στη συμφωνία των Πρεσπών, αναφέρθηκε σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» στο Flash Radio 99.4 και στον Θοδωρή Παπαδόπουλο, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Β’ Αθηνών, Σοφία Βούλτεψη.

propoli

Η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης τόσο για το ότι «νομιμοποίησε τα επεισόδια, κατονομάζοντας ως ακραίους αυτούς που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο», όσο και για το ότι «άφησε να γίνουν επεισόδια».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο περιστατικό βίας το υπέστη κατά την παρουσία της στο συλλαλητήριο στη πλατεία Συντάγματος, τονίζοντας πως «ήταν μέρος ενός ευρύτερου οργανωμένου σχεδίου».

«Αυτή η επίθεση εναντίον μου, που ήταν καθαρή βιαιοπραγία, δεν ήταν επίθεση όπως λέει ότι συνέβη η κυβέρνηση, η οποία δεν έχει ασχοληθεί καθόλου για το θέμα, ούτε κατάθεση δε με έχει καλέσει να δώσω», τόνισε από την πλευρά της η κ. Βούλτεψη, καταγγέλλοντας στην συνέχεια, πως «το περιστατικό αυτό ήταν η τελευταία πράξη ενός οργανωμένου σχεδίου για να ταυτιστούνε οι ειρηνικοί διαδηλωτές με τους ακραίους, κάτι το οποίο κάνει ο κύριος Τσίπρας από την πρώτη στιγμή».

Από την πλευρά της, η κ. Βούλτεψη, δήλωσε ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία» ότι συνδέεται η συμφωνία των Πρεσπών με τα οικονομικά ζητήματα. «Το έγραψαν οι αλβανικές εφημερίδες: ‘η Μέρκελ αντιμετωπίζει με επιείκεια τον Τσίπρα, λόγω της επίλυσης του ονοματολογικού’», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Βούλτεψη.

Στο ζήτημα που αφορά το περιεχόμενο της συμφωνίας των Πρεσπών, η κ. Βούλτεψη κατήγγειλε ότι η ούτε το ζήτημα του αλυτρωτισμού λύνεται, ούτε της μειονότητας, η οποία αναγράφεται ως διασπορά, ούτε η σημεία προβλέπεται να αλλάξει, «η οποία παραπέμπει στο δεκαεξάκτινο ήλιο της Βεργίνας», ενώ «το όνομα Μακεδονία το κρατάνε στο άρθρο 36».

Τέλος, από την πλευρά της αποδόμησε και τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης, ότι η εθνική γραμμή ήταν σύνθετη ονομασία erga omnes, καθώς «η συζήτηση σταματούσε πάντα όταν έφτανε στο ζήτημα της εθνικότητας».

«Η εθνική θέση από την Ντόρα Μπακογιάννη ήταν σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, αλλά το ζήτημα πάντα σταματούσε από την πλευρά της Ελλάδας, όταν έφτανε στο ζήτημα της εθνικότητας και της γλώσσας», δήλωσε η κ. Βούλτεψη.

Loading