«Η ΝΔ έπαιξε στην πλάτη του ζητήματος της Μακεδονίας»

Το γεγονός ότι «η Νέας Δημοκρατία έπαιξε στην πλάτη της Συμφωνίας των Πρεσπών» κατήγγειλε στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» στο Flash Radio 99.4 της Θεσσαλονίκης και στον Θόδωρο Παπαδόπουλο, η βουλευτής του νομού Σερρών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

propoli

Σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με το ενδεχόμενα να κατέβει υποψήφια βουλευτής στην Θεσσαλονίκη, η Μ. Κόλλια-Τσαρουχά, ξεκαθάρισε πως «οι Σέρρες είναι η εκλογική μου περιφέρεια, οι Σέρρες είναι ο τόπος για τον οποίον δούλεψα, βέβαια για όλη την Ελλάδα, αλλά ξέρετε πως είναι οι δικές μας περιφέρειες. Στις Σέρρες ετοιμάζομαι, όμως πλέον σε συνεργασία με τον πρόεδρό μας Πάνο Καμμένο, θα δούμε που θα θεωρήσει και αυτός ότι θα είναι καλύτερα αν χρειαστεί κάπου να ενισχυθεί το ψηφοδέλτιο».

Παράλληλα, ως προς τις επικρίσεις γύρω από την ονοματολογική συμφωνία Αθηνών-Σκοπίων, η βουλευτής τόνισε ότι ως ΑΝΕΛ «δεχθήκαμε αυτήν την λαίλαπα της αντίδρασης εναντίον μας, και ακόμα τη δεχόμαστε σε ένα μεγάλο βαθμό, από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, η οποία προσπάθησε να μας διαλύσει σε πρώτη φάση. Εμείς πιστεύω ότι είμαστε οι μόνοι οι οποίοι κρατήσαμε τη θέση μας, κρατήσαμε με ειλικρίνεια την συνοχή της ελληνικής κοινωνίας, και αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε. Είπαμε ότι αυτή τη συμφωνία, από την αρχή το είπε ο κύριος Καμμένος, ότι δεν θα την ψηφίσουμε αν και όταν έρθει στο ελληνικό κοινοβούλιο προς κύρωση. Γιατί ήταν ένα σύμφωνο το οποίο ήταν με προϋποθέσεις και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εισόδου των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Τα ήξερε αυτά ο κύριος Τσίπρας, είχε συνεννοηθεί με τον κύριο Καμμένο ότι θα γίνει μετά τις εκλογές η όποια τέτοια διαδικασία στο κοινοβούλιο και θα μπορούσε προφανώς να εκφραστεί πιο μπροστά στη κάλπη ο ελληνικός λαός.

Εμείς σταθήκαμε σταθεροί στην άποψή μας ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική, οτιδήποτε άλλο είναι πέρα από την ιστορία και πέρα από την πραγματικότητα. Εξυπηρετεί σκοπούς και συμφέροντα κάποιων, προφανώς πρώτα των Σκοπίων και βέβαια κάποιων ανθρώπων οι οποίοι βρίσκονται πίσω από αυτούς. Η υπόθεση Σόρος είναι μια πραγματικότητα και αποδεικνύεται και θα αποδειχθεί και στο μέλλον».

«Μπορούμε να προβούμε και στην ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών»

Ακόμα, επιρρίπτοντας ευθύνες στη Νέα Δημοκρατία, τόνισε ότι «μπορούμε αν στην επόμενη βουλή υπάρχει η κατάλληλη σύνθεση και από άλλα κόμματα να προβούμε και στην ακύρωση ακόμα της συμφωνίας. Κάτι το οποίο δε το συζητάει καθόλου η Νέα Δημοκρατία, η οποία έπαιξε όλο τον προηγούμενο χρόνο σε βάρος μας και εκμεταλλευόμενη αυτή τη θέση που έχουνε πάρα πολλοί Έλληνες πολίτες για το όνομα της Μακεδονίας. Έπαιξε στην πλάτη αυτού του θέματος. Και παραδέχθηκε και προχθές αλλά και άλλες φορές ο κύριος Μητσοτάκης ότι αυτή τη συμφωνία θα τη δεχθεί. Άρα μάλλον η Νέα Δημοκρατία μας δουλεύει, μάλλον εκεί πρέπει να δούμε τι ακριβώς πολιτική ακολουθούν και πως εκμεταλλεύονται τα πράγματα. Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ θα έλεγα ότι είναι πιο ειλικρινής, μέχρι το σημείο να μην χαρακτηρίζει φασίστες όλους τους ανθρώπους, τους πατριώτες οι οποίοι έχουν αντίθετη άποψη από την Συμφωνία των Πρεσπών».

Παράλληλα, εκτίμησε ότι «αυτό που έγινε με τον Τούρκο βουλευτή στην ελληνική βουλή, δείχνει και αποδεικνύει το αναγκαίο καλό των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην συγκυβέρνηση αυτών των χρόνων και πιστεύω ότι όλοι θα συμφωνήσουν, είτε συμφωνούν με τον Καμμένο γενικότερα είτε όχι, ότι ο Καμμένος αν ήταν δεν θα συνέβαινε αυτό».

Τέλος, σε ερώτηση που αφορά το ζήτημα των μετεκλογικών συνεργασιών, η Μ. Κόλλια-Τσαρουχά, τόνισε ότι ως ΑΝΕΛ «θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με κάποιον ο οποίος δεν έχει καταδίκες, με κάποιον ο οποίος είναι καθαρός πατριώτης και δημοκρατικός, δεν έχει να κουβαλάει στην πλάτη του αμαρτίες του παρελθόντος. Αυτά λοιπόν το αν θα συνεργαστούμε και με ποιον είναι μια άλλη συζήτηση που θα γίνει μετά τις εκλογές».

Loading