Η Ντόρα στον Ερντογάν ως μάννα εξ ουρανού

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Ξεκίνησε, με αφορμή την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) τη Δευτέρα, η κυβερνητική αντεπίθεση όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Στο Μαξίμου αναγνωρίζουν πλέον και στους συνομιλητές τους πως τα δημοσκοπικά τους οφέλη από την έξοδο από τα μνημόνια, το τέλος της επιτροπείας και τη ρύθμιση του χρέους ισοπεδώνονται από τη λαϊκή αντίδραση στην επίλυση του Μακεδονικού το μέγεθος της οποίας είχε υποεκτιμηθεί.

Γι’ αυτό κι αναλαμβάνει κι ο ίδιος ο πρωθυπουργός την επιχείρηση πειθούς, εστιάζοντας στα οικονομικά κέρδη από τη Συμφωνία, στην οικονομική ανάπτυξη που συνεπάγεται για όλη τη βόρεια Ελλάδα και στη μετατροπή της Θεσσαλονίκης ύστερα από χρόνια παρακμής σε βαλκανικό οικονομικό κέντρο.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η συμμετοχή της Ελλάδας στο σχήμα «16+ 1» με το οποίο η Κίνα επιχειρεί να συντονίσει τη βαλκανική της επέκταση ως όχημα για την οικονομική κατάκτηση ολόκληρης της Ευρώπης από τον «Κίτρινο Δράκο».

Αντιστρέφουν τη «μυστική διπλωματία»

Την ίδια ώρα, στην κυβέρνηση αξιοποιούν την παρουσία της Ντόρας  Μπακογιάννη στην ορκωμοσία Ερντογάν προκειμένου να αποδομήσουν ένα προς ένα τα επιχειρήματα της ΝΔ όταν ο πρόεδρος της Τουρκίας είχε επισκεφθεί τη χώρα μας τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά κι όσα έχει χρησιμοποιήσει για το Μακεδονικό.

Σε αυτό το πλαίσιο αναρωτιούνται πώς είναι δυνατό να κατηγορεί η αξιωματική αντιπολίτευση το ΥΠΕΞ για μυστική διπλωματία και για το ότι δέχθηκε να φιλοξενήσει τον «Σουλτάνο» και στην Θράκη όταν η κυρία Μπακογιάννη επισκέπτεται την Άγκυρα δίχως καμία συνεννόηση με την Βασιλίσσης Σοφίας χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα τους διαύλους που είχε ανοίξει όταν ήταν ΥΠΕΞ.

Στο Μαξίμου ισχυρίζονται πως η επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτικών δεν θα επιτευχθεί με τη συμμετοχή σε φιέστες, αλλά με εργώδη διπλωματική προσπάθεια η οποία και καταβάλλεται αυτήν την περίοδο.

 

Loading