«Η Συμφωνία στους επόμενους που’χουν περισσότερο μυαλό»

Τις εξελίξεις που έχουν διαμορφωθεί στο πολιτικό τοπίο, με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών, σχολίασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Flash Magazino» στο Flash Radio 99.4 και στον Χρήστο Τσαλικίδη, ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην Β’ Θεσσαλονίκης, Αριστείδης Φωκάς.

propoli

Σχολιάζοντας την απόφασή του, να συμπαραταχθεί με τους ΑΝΕΛ, ο κ. Φωκάς, σχολίασε ότι δεν υπήρξε από την πλευρά του, «κανένα πολιτικό όφελος». «Όποιος χτυπήσει τώρα την πόρτα της κυβέρνησης παίρνει και από ένα υπουργείο. Ο Πάνος Καμμένος παραιτείται από υπουργός, που δεν βλέπουμε συχνά να αφήνει κάποιος την καρέκλα, και καλεί τους βουλευτές του, που είναι υπουργοί να κάνουν το ίδιο, και όσοι δε το κάνουν διαγράφτηκαν. Βάζει σημαία το Σκοπιανό. Και εμένα προσωπικά δε με ενδιαφέρει τίποτα, ούτε το πολιτικό μου αύριο, ούτε το τι θα κάνω. Έχει πολύ μικρό νόημα για μένα αυτή τη στιγμή, εάν θα περάσει το Σκοπιανό», σημείωσε ο κ. Φωκάς.

«Σκοπός να τελειώσουμε αυτό το ανέκδοτο των Σκοπίων»

Παράλληλα, αναλύοντας τις επόμενες κινήσεις του συνδυασμού, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, ξεκαθάρισε ότι «από εδώ και πέρα οι κινήσεις μας με τον Πάνο Καμμένο είναι να τελειώσουμε αυτό το ανέκδοτο των Σκοπίων. Είναι ανόητο να μιλάμε πλέον ότι υπάρχει περίπτωση να ψηφίσουν, ιδιαίτερα Μακεδόνες βουλευτές, αυτή τη συμφωνία. Να στηρίξουν αυτή τη κυβέρνηση, η οποία θα πράξει μια μεγάλη εθνική προδοσία».

Όσον αφορά, την συμφωνία των Πρεσπών η οποία υπεγράφη ανάμεσα στον τέως υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και τον Σκοπιανό ομόλογό του, Νίκολα Ντιμιτρόφ, ο κ. Φωκάς τόνισε ότι «πήγαν αυθαίρετα δύο άτομα (σσ αναφερόμενος στους κκ. Τσίπρα-Κοτζιά). Αυτοί πήραν την απόφαση να πάνε και να υπογράψουν μια συμφωνία η οποία δεν πέρασε καν από την βουλή. Δε μάθαμε τι υπογράψανε».

«Θυμάμαι μια φράση ενός ανθρώπου, που είχε πει: ΄η καλύτερη στιγμή ήταν να το κάνω πριν δύο χρόνια. Η δεύτερη καλύτερη στιγμή είναι να το κάνω τώρα΄. Έτσι και ο κ. Καμμένος, μπορεί να πει: ΄Η καλύτερη στιγμή ήταν να το κάνω το καλοκαίρι του 2018. Η δεύτερη καλύτερη στιγμή είναι τώρα!΄», υποστήριξε ο βουλευτής της Β’ Θεσσαλονίκης σε ερώτηση που δέχθηκε για το εάν θα μπορούσε ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ να αποχωρήσει νωρίτερα από την συγκυβέρνηση.

«Μάλλον θα είναι η ΝΔ η επόμενη κυβέρνηση»

Ακόμα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τους βουλευτές να άρουν την εμπιστοσύνη τους προς την κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «εσύ που πας να κυβερνήσεις τη χώρα, όταν το ποσοστό σου είναι ‘αστείο’, πρέπει να καταλάβεις ότι τελείωσε το παραμύθι. Έτσι και αλλιώς δεν πρόκειται να πάει παραπάνω από τον Σεπτέμβρη του 2019. Δεν πρόκειται να ανέβουν τα ποσοστά του. Ας πάμε σε εκλογές τώρα. Και θα γλυτώσει κι’ όλας. Δε θα είναι αυτός κυβέρνηση. Σε 40 μέρες θα έρθει άλλος στην κυβέρνηση. Άσ’ το πρόβλημα στον άλλον. Που ο άλλος θα έχει λίγο περισσότερο μυαλό», σημείωσε ο κ. Φωκάς εκτιμώντας πως «μάλλον θα είναι η Νέα Δημοκρατία η επόμενη κυβέρνηση».

Ακούστε όλο το ηχητικό απόσπασμα της συνέντευξης στον ρ/σ Flash 99.4:

Loading