Θέλει 50/50 και διακομματική συναίνεση στην ΕΡΤ

Του Χρήστου Τσαλικίδη

propoli

Να τεθούν επικεφαλής στην ενημέρωση και τις ειδήσεις της ΕΡΤ πρόσωπα τα οποία θα έχουν διακομματική συναίνεση ζητά η ΝΔ για να άρει το εμπάργκο των βουλευτών της προς τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

«Δεν θα νομιμοποιήσουμε άλλο αυτήν την κατάντια δια της παρουσίας μας. Ο στόχος της απόφασής μας ήταν η έσχατη λύση» εξηγούν στελέχη της Πειραιώς, προειδοποιώντας τους κυρίους Παππά και Τζανακόπουλο ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα ανεχθεί να συνεχίσει να γίνεται χυδαία προπαγάνδα εις βάρος της.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η παρουσία «γαλάζιων» βουλευτών στις εκπομπές της ΕΡΤ πρόσφερε στην Αγία Παρασκευή ένα άλλοθι, τάχα, πολυφωνίας και τίποτα περισσότερο. «Δυστυχώς, η πρακτική των ύβρεων και της συκοφαντίας έγινε καθεστώς» συμπληρώνουν.

Για τη ΝΔ η σημερινή εικόνα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης παραπέμπει σε «στυγνό μηχανισμό προπαγάνδας». «Δεν γίνεται μόνο αποσιώπηση των δικών μας θέσεων, αλλά συστηματική διαστρέβλωσή τους» επισημαίνουν από την Πειραιώς. Καταγγέλλουν μάλιστα ότι από τις δηλώσεις των στελεχών του κόμματος «κόβονται σκοπίμως όσες φράσεις είναι ενοχλητικές για την κυβέρνηση, όπως επίσης ότι έχει δοθεί εντολή από τον κ. Παππά να μην προβάλλεται καμία απάντηση της ΝΔ σε θέματα της επικαιρότητας, αν δεν υπάρχει ανταπάντηση της κυβέρνησης για να έχει πάντα εκείνη τον τελευταίο λόγο.

«Να γίνει η ΕΡΤ σύγχρονη, πλουραλιστική και ακομμάτιστη»

Θέτουν μάλιστα, ως παράδειγμα, την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ. «Έμεινε 4 μέρες εκεί, και δεν προβλήθηκε ούτε ένα βίντεο από την παρουσία του και από τις συναντήσεις που είχε. Από την άλλη όταν ο κ. Τζανακόπουλος παραχωρεί ένα Briefing μια και δυο φορές την εβδομάδα, διακόπτει η ΕΡΤ το πρόγραμμά της και το μεταδίδει ολόκληρο».

Για την αποφυγή πάντως τυχόν λάθος συμπερασμάτων η ΝΔ σπεύδει να διευκρινίσει πως εφόσον κερδίσει τις εκλογές δεν σκοπεύει να κλείσει την ΕΡΤ. Αντίθετα δεσμεύεται έναντι όλων των πολιτών ότι «θα γίνει πολύ σύντομα μια τηλεόραση σύγχρονη, πλουραλιστική και ακομμάτιστη, στην οποία δεν θα έχουν καμία θέση οι εγκάθετοι του Μαξίμου που ντροπιάζουν καθημερινά κάθε έννοια δημοσιογραφικής αμεροληψίας».

 

Loading