Θεοδωράκης: «Ναι σε πρόταση δυσπιστίας»

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, παραχωρώντας συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1, τόνισε ότι είναι «αντίθετος» με την κυβέρνηση, και πως σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία, καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, θα την στηρίξει.

propoli

«Αυτήν την στιγμή όλος ο κόσμος αποκαλεί αυτό το Κράτος ως ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’, διαγράφοντας την ελληνική Μακεδονία στα αυτιά ενός ανθρώπου στο εξωτερικό. Όταν όμως ακουστεί ότι η χώρα λέγεται ‘Βόρεια Μακεδονία’, όλοι θα αντιληφθούν ότι υπάρχει μια νότια Μακεδονία, μια κεντρική Μακεδονία κ.ο.κ.» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης κληθείς να διατυπώσει με την άποψή του για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η ονοματολογική συμφωνία «θα σταματήσει κάθε προσπάθεια αλυτρωτισμού, καθώς θα πρέπει να γίνουν διορθώσεις στα σχολικά βιβλία της χώρας και όσα αναληθή γράφουν αυτά», ενώ στα ζητήματα τόσο της ιθαγένειας όσο και της γλώσσας, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «δεν πρέπει να λέμε ψέματα στους πολίτες, σημειώνοντας ότι σε μια διαπραγμάτευση δεν τα κερδίζεις όλα, καθώς υπάρχει η ανάγκη του συμβιβασμού. Δεν είναι όλα ρόδινα για εμάς, αλλά σε αυτήν την Συμφωνία θα είναι όλα καλύτερα».

Από την άλλη πλευρά, όσον αφορά την διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού, τις οποίες απέδωσε σε διαφορετικές απόψεις και τον πλουραλισμό των απόψεων που υπήρχαν και υπάρχουν στο κόμμα, ξεκαθάρισε πως ως Ποτάμι «θα πάμε στις εκλογές αυτόνομα, θα πάμε και στις Ευρωεκλογές αυτόνομα».

Loading