INTIME

Θεοδωράκης: «Όχι στον Τσίπρα, ναι στη Συμφωνία» (vd)

Παρά τις διαφωνίες του με τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση, ο Σταύρος Θεοδωράκης βλέπει με «καλό μάτι» τη Συμφωνία των Πρεσπών και δηλώνει υπέρμαχός της.

propoli

«Είμαι αντίθετος με τον Τσίπρα, αλλά είναι λογική λύση οι Πρέσπες», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ερωτηθείς για την απόφαση του Ποταμιού για ψήφο κατά συνείδηση, όταν το μείζον εθνικό ζήτημα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή, ο επικεφαλής του κόμματος απάντησε ότι δεν κοιτάζει την πολιτική του επιβίωση αλλά την πατρίδα, τους Έλληνες, την κοινωνία, την οικονομία.

«Κανείς δεν μπορεί να με κατηγορήσει ότι σκέφτομαι την καρέκλα μου. Παραμένω στο Ποτάμι και ξέρω ότι επιλογές που κάνω μικραίνουν το Ποτάμι. Επιλέγω το πατριωτικό και όχι το κομματικό καθήκον», ανέφερε σχετικά και πρόσθεσε:

«Το βασικό που πρέπει να σκεφτούμε αυτήν τη στιγμή είναι ότι σχεδόν όλος ο κόσμος αναγνωρίζει τους γείτονές μας ως “Μακεδονία”. Έχουμε την ευκαιρία να την προσδιορίσουμε ως “Βόρεια Μακεδονία”. Πρέπει να αρπάξουμε αυτήν την ευκαιρία».

«Αυτόνομα στις εκλογές το Ποτάμι»

Όσον αφορά τις τελευταίες εξελίξεις στο κόμμα του, ο Σταύρος Θεοδωράκης χαρακτήρισε «δικαιολογημένη» τη διαγραφή του Σπύρου Δανέλλη, μετά την απόφαση του τελευταίου να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθησή του, ότι όσοι παραμένουν στο Ποτάμι δεν θα πάνε αλλού, ενώ υποστήριξε πως αποχώρησε από το Κίνημα Αλλαγής γιατί δεν θέλησε να γίνει «σαν το παλιό ΠΑΣΟΚ» και κατηγόρησε τη Φώφη Γεννηματά ότι «άρχισε το πισωγύρισμα».

Επίσης, τόνισε ότι το Ποτάμι θα κατέβει αυτόνομα στις εκλογές, καθώς κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τη διάθεση του κόσμου. «Υπάρχουν πολλοί αναποφάσιστοι, που τις κρίσιμες εβδομάδες θα επιλέξουν το Ποτάμι. Δεν θα παραμείνω στην πολιτική με δεκανίκια, αν δεν μπούμε στη βουλή, θα πάω σπίτι μου», εξήγησε.

Δείτε σε video όλα όσα δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης:

Loading