INTIME

Θεοχαρόπουλος: «Για αυτό δέχτηκα την πρόταση»

Και επισήμως υπουργός Τουρισμού είναι, πλέον, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος ορίστηκε με πολιτικό όρκο στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, και παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

propoli

Μετά την ορκομωσία του, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος εξήγησε γιατί αποδέχτηκε την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, παρότι ο ίδιος δήλωνε το αντίθετό μόλις τρεις μήνες πριν.

«Αποδέχτηκα την πρόταση του πρωθυπουργού γιατί είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι τώρα έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις και αυτή τη στιγμή χρειάζεται η μέγιστη δυνατή συσπείρωση των προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων για να πάει μπροστά η χώρα», ανέφερε αρχικά ο νέος υπουργός Τουρισμού.

Θεοχαρόπουλος: «Για αυτό δέχτηκα την πρόταση»
INTIME

«Συσπείρωση προοδευτικών δυνάμεων»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, εξάλλου, η συμμετοχή του στην κυβέρνηση «σηματοδοτεί, πρώτον, την σταθερή προσήλωση όλων και ιδίως του Αλέξη Τσίρπα στην Προοδευτική Συμμαχία και, δεύτερον, αυτή η Προοδευτική Συμμαχία να προτάξει την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, στην οποία ο Τουρισμός έχει καθοριστικό ρόλο».

Παράλληλα, ο κ. Θεοχαρόπουλος σημείωσε πως «η προγραμματική διακήρυξη ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΜΑΡ αποτελεί τη βάση της συμφωνίας μας» και πως «η κοινή μας στόχευση για μια ευρεία συμπαράταξη με συσπείρωση των προοδευτικών δυνάμεων έθεσε τις βάσεις της συμπόρευσής μας. Στόχος μας είναι μια ισχυρή, μεγάλη, δημοκρατική προοδευτική παράταξη απέναντι στις συντηρητικές δυνάμεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, στον νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά».

«Προχωράμε μαζί για να προωθηθούν εφικτές αριστερές λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας. Προχωράμε μπροστά με αποφασιστικότητα και τόλμη», πρόσθεσε ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Loading