Κατέθεσε στον εισαγγελέα για τη Siemens ο Θ. Τσουκάτος

Εξετάστηκε ως πρώτος μάρτυρας από τον εισαγγελέα Δραγάτση που ανέλαβε τη διερεύνηση της υπόθεσης μετά από παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, ο Θεόδωρος Τσουκάτος για τα 16 δισεκατομμύρια δραχμές που σύμφωνα με τις καταγγελίες του είχε εισπράξει το 2000 το ΠΑΣΟΚ από ιδιώτες.

propoli

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσουκάτος επιβεβαίωσε τα όσα είχε πει στο δικαστήριο, αλλά αρνήθηκε να «δώσει» τους δωροθέτες του κόμματος του, λέγοντας ότι δεν μπορεί να αναφέρει ονόματα, καθώς υπάρχει κώδικας εχεμύθειας λόγω της άρνησης των εταιρειών να αναφέρονται τα ονόματά τους.

Άλλωστε όπως είχε αναφέρει και στο δικαστήριο «πολλές από αυτές τις εταιρείες χρηματοδοτούν και σήμερα πολιτικά κόμματα από κονδύλια για δημόσιες σχέσεις που έχουν».

Αξιοσημείωτο είναι ότι και στη σημερινή του κατάθεση στον εισαγγελέα ο κ. Τσουκάτος κάλυψε για άλλη μια φορά τον τότε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σημίτη, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε καμία σχέση με τα οικονομικά του κόμματος.

Διευκρίνισε δε, ότι τα 16 δισεκατομμύρια που φέρεται να έλαβε το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν όλα ιδιωτική χορηγία, καθώς τα 4,5 ήταν από κρατική επιχορήγηση.

Loading