Κατρούγκαλος: «Απομένει η επαφή των δύο πρωθυπουργών»

Την πεποίθηση ότι Ελλάδα και πΓΔΜ βρίσκονται κοντά σε λύση για την ονομασία της δεύτερης εξέφρασε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή του «Πρώτου Θέματος».

propoli

«Υπάρχουν έτοιμες συμφωνίες που με αγκύλες βέβαια σε θέματα όπου πρέπει να παρθούν υψηλές αποφάσεις» τόνισε αρχικά ο αναπλήρωτής υπουργός Εξωτερικών και πρόσθεσε ότι «είμαστε πάρα πολύ κοντά σε λύση στο Σκοπιανό, αλλά για να πούμε ότι την έχουμε πρέπει να ακολουθήσει η επαφή των δύο πρωθυπουργών».

Επίσης εκτίμησε ότι η ενδεχόμενη συμφωνία «θα είναι τόσο εθνικά επωφελής, που εκτιμώ ότι στο τέλος στη Βουλή θα έχει μεγαλύτερη πλειοψηφία από την κυβερνητική» ενώ διευκρινίζοντας τα παραπάνω λεγόμενα τόνισε ότι «δεν ξέρω αν θα ψηφίσουν συντεταγμένα τα κόμματα, αλλά αν δεν τεθεί κομματική πειθαρχία, εάν έχουμε μια συμφωνία στο πνεύμα του 2007, δεν μπορώ να φανταστώ πως η Ντόρα Μπακογιάννη θα ψηφίσει διαφορετικά».

“Μπεσαλής ο Καμμένος δεν εκβίασε ποτέ”

Σ’ ότι αφορά τα αγκάθια της συμφωνίας αυτή τη στιγμή, ο Γ. Κατρούγκαλος τόνισε πως είναι «η συνταγματική αναθεώρηση και το erga omnes», ενώ σχετικά με την αρνητική στάση του Πάνου Καμμένου υπογράμμισε πως «μέχρι τώρα έχει αποδείξει ότι είναι μπεσαλής και αξιόπιστος. Δεν έχει εκβιάσει με κανένα θέμα στο οποίο ήταν αντίθετος. Οι όροι του «συμβολαίου» μας ήταν η διαφθορά και η έξοδος από τα Μνημόνια».

Τέλος σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση θα περιμένει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη γειτονική χώρα για να φέρει την απόφαση στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι είναι «λογικό να περιμένουμε την άλλη πλευρά».

 

Loading