INTIME

Κεφαλίδου: «Αμοραλιστής και λαϊκιστής ο Τσίπρας»

Ως τον «μεγαλύτερο λαϊκιστή και αμοραλιστή» περιέγραψε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στην εκπομπή «Flash Magazino» στο Flash Radio 99.4 της Θεσσαλονίκης και στον Χρήστο Τσαλικίδη, η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής στον νομό Δράμας Χαρά Κεφαλίδου.

propoli

Σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με την ψηφοφορία για το άρθρο του Συντάγματος που αφορά την αποσύνδεση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από την διάλυση της βουλής, η Χ. Κεφαλίδου εκτίμησε ότι «είναι γεγονός ότι έχει ταλαιπωρηθεί το ελληνικό πολιτικό σύστημα από αυτήν την πρακτική. Πρόσφατα το ζήσαμε το 2014, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ παρά την προσπάθεια που έκανε η χώρα, και είχε δείξει τα πρώτα δείγματα ανάπτυξης, πατούσε πια σε σταθερές βάσεις και είχε την δυνατότητα να φύγει μπροστά από όλο αυτόν τον φαύλο κύκλο των μνημονίων, έκανε χρήση της δυνατότητας που έδινε ο νόμος, πήγαμε σε εκλογές οι οποίες θυμάστε που οδήγησαν. Οδήγησαν στο τραγικό πρώτο εξάμηνο του 2015. Γύρισαν την χώρα χρόνια πίσω, φορτωθήκαμε και έναν λογαριασμό 80 δισ. κατά τις πιο επιεικείς εκτιμήσεις, 200 δισ. κατά άλλους.

Όλο αυτό έχω την αίσθηση ότι μπορεί να μας έγινε και μάθημα, αν και ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε αυτή η κυβέρνηση τη συνταγματική αναθεώρηση προσπαθώντας ουσιαστικά να ελέγξει το περιεχόμενο των αναθεωρητέων άρθρων, δηλαδή το τι ακριβώς θα λένε. Το εύρος της παρέμβασης είναι κάτι το οποίο για πρώτη φορά συμβαίνει στα κοινοβουλευτικά δεδομένα, και είναι και ένα δείγμα του πολιτικού πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχουν σεβαστεί δηλαδή καθόλου τους πολιτικούς αντιπάλους».

«Εργαλειοποιήθηκε η αναθεώρηση του Συντάγματος»

Ακόμα, εκτίμησε ότι «εργαλειοποιήθηκε και αυτό το μεγάλο θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος. Έγινε μέσα σε πολύ ασφυκτικούς χρόνους. Σε ένα πολιτικό κλίμα φορτισμένο. Με πόλωση και με πολύ τοξικότητα. Αν θυμάστε, χρησιμοποιήθηκε σαν αλλαγή ατζέντας βγαίνοντας από μια διαδικασία ανάδειξης σκανδάλων και συζητήσεων που είχανε να κάνουνε με θέματα που αλλοίωναν τους θεσμούς, τις ανεξάρτητες αρχές. Είχαμε ξεκινήσει δηλαδή με ένα κλίμα έτσι και αλλιώς εμφυλιοπολεμικό».

Όσον αφορά δε τη στάση της κυβέρνησης για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό, η Χ. Κεφαλίδου πρόσθεσε ότι «ο κύριος Τσίπρας στο συγκεκριμένο άρθρο που αφορά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, αναγκάστηκε να το πάρει πίσω διότι άλλαζε το πολίτευμα με την απευθείας εκλογή από τη βάση, από τον κόσμο. Το συνειδητοποίησε ότι θα ήταν μεγάλο πρόβλημα διότι δεν υπήρξε κανένας συνταγματολόγος, ούτε καν φίλα προσκείμενος στον ΣΥΡΙΖΑ που να αφήσει τα οποιαδήποτε περιθώρια συναίνεσης».

Από την άλλη πλευρά, σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με τις δηλώσεις του Παπανδρέου ο οποίος χαρακτήρισε τον εν ενεργεία πρωθυπουργό ως «χαρισματική προσωπικότητα», η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ δήλωσε πως «ο κύριος Παπανδρέου πριν από μερικές ημέρες είχε κάνει και άλλες δηλώσεις ουσιαστικά λέγοντας ότι στρατηγικός εχθρός του ΚΙΝΑΛ είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, πάμε στις επόμενες εκλογές σε μια λογική ενότητας, συμμετέχουμε στο συνέδριο. Έδωσε τα εύσημα και στην Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ και στην πρόεδρο την Φώφη Γεννηματά. Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω, όταν υπάρχουνε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είναι ο κύριος Βερναρδάκης κα, οι οποίοι μιλάν και προβλέπουν ότι δε θα μπορέσει το ΚΙΝΑΛ να μπει ούτε στη βουλή, να πιάσει δηλαδή το 3%, όταν τον ίδιο τον κύριο Παπανδρέου, μεγαλοσχήμονες αυτής της κυβέρνησης τον αποκαλούσανε πρόσφατα πινόκιο, όταν ο ίδιος ο κύριος Τσίπρας έχει για πρότυπά του τον κύριο Μαδούρο και δημοκρατίες τύπου Λατινικής Αμερικής, δε μπορώ να καταλάβω πως όλα αυτά συνάδουν».

Παράλληλα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας πως η προσωπική της άποψη αποτελεί το γεγονός πως «μεγαλύτερος λαϊκιστής, μεγαλύτερος αμοραλιστής, που εκφράζει με πολύ κυνικό τρόπο μια προσπάθεια αριστερού λαϊκισμού, δεν έχει υπάρξει».

«Το ΚΙΝΑΛ πρέπει να είναι μέρος λύσεων για τον τόπο»

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με τον σενάριο μετεκλογικών συνεργασιών για το ΚΙΝΑΛ, η Χ. Κεφαλίδου τόνισε ότι «δική μας απόφαση και νομίζω ότι και το συνέδριο που θα γίνει στις 30-31 θα το επιβεβαιώσει, εμείς έχουμε ως στόχο να έχουμε αυτόνομη πορεία. Αυτή η πορεία κατοχυρώνεται μέσα από μία διαυγή πολιτική θέση, αρχές, αξίες, κανόνες, πολιτικό πλαίσιο. (…) Η προσωπική μου άποψη είναι ότι το ΚΙΝΑΛ πρέπει να είναι μέρος λύσεων για τον τόπο. Να είναι κομμάτι των επιλογών που θα μπορέσουνε να βάλουνε την Ελλάδα σε μια πολιτική σταθερότητα».

Loading