Κομισιόν: «Καμία συμφωνία για τις συντάξεις»

Διαψεύδει η Κομισιόν ότι υπάρχει συμφωνία για τις συντάξεις και την πολυσυζητημένη μη περικοπή τους. Το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις, μετά από ανυπόγραφο τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων με τίτλο «Οι θεσμοί θεωρούν βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και δεν μιλούν πλέον για αναβολή του μέτρου της μείωσης των συντάξεων αλλά για ακύρωσή του».

propoli

Το εν λόγω τηλεγράφημα προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας, με τη Νέα Δημοκρατία να κατηγορεί το ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι λειτουργεί «ως όχημα διασποράς ψευδών ειδήσεων» και το Κίνημα Αλλαγής να κάνει λόγω για «fake news».

Παίρνει θέση για τις συντάξεις η Κομισιόν

Μετά τον ντόρο που προκλήθηκε και τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ρωτήθηκε αν εάν έχει ήδη εκτιμηθεί ότι οι περικοπές στις συντάξεις δεν είναι απαραίτητες.

Η απάντησή του ήταν ότι η θέση της Κομισιόν παραμένει σταθερή και είναι «Pacta sunt servanda», δηλαδή «οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται». Τόνισε, μάλιστα, πως αυτή είναι η μόνη θέση, διαψεύδοντας ουσιαστικά το δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου.

Διάψευση και από πηγή του Reuters

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ειδική μνεία στο ζήτημα έκανε και το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, το οποίο διέψευσε επίσης τα περί συμφωνίας, επικαλούμενο μάλιστα δύο πηγές.

Η πρώτη εξ αυτών ανέφερε ότι «απαιτείται ακόμη πολλή δουλειά να γίνει» και χαρακτήρισε «πρώιμη» μία κουβέντα περί συμφωνίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η δεύτερη πηγή, η οποία ανέφερε ότι δεν υπάρχει κάποια κατάληξη στις διαπραγματεύσεις για το συνταξιοδοτικό.

Loading