INTIME

Κουβέλης: «Προτεραιότητα η αποκατάσταση της αδικίας στην εργασία»

«Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η αποκατάσταση των αδικιών που υπέστησαν οι άνθρωποι της εργασίας» δήλωσε από το ΣΕ ο Φώτης Κουβέλης.

propoli

Ο αναπ. υπουργός Εθνικής Άμυνας, επισκέφθηκε τη Μονάδα 700 Στρατιωτικό Εργοστάσιο (ΣΕ) και το Χημείο Στρατού, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως στόχος της κυβέρνησης, «είναι η αναβάθμιση του Στρατιωτικού Εργοστασίου (700 ΣΕ), το οποίο παράγει και διαθέτει πολλά είδη πρώτης ανάγκης για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι κυβερνητικές παρεμβάσεις για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό που θα γίνουν στο 700 ΣΕ, εντάσσονται αφενός στην ενίσχυση της αυτάρκειας σε βασικά είδη εξοπλισμού για το στρατιωτικό προσωπικό της χώρας και αφετέρου στο πλαίσιο της αναπτυξιακής πολιτικής της κυβέρνησης, με την ενίσχυση και των βιομηχανικών μονάδων παραγωγής.

Απευθυνόμενος στα στελέχη της μονάδας ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι «και εσείς ως εργαζόμενοι, είδατε τα τελευταία οκτώ μνημονιακά χρόνια, τις ζωές σας να αλλάζουν δραματικά, με μειώσεις στις αποδοχές σας, που συνδυάστηκαν με τη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους».

«Η χώρα βρίσκεται πλέον και τυπικά εκτός μνημονίων. Στο πλαίσιο αυτό, να είστε βέβαιοι, ότι πρώτη μας προτεραιότητα θα είναι η αποκατάσταση των αδικιών που υπέστησαν οι άνθρωποι της εργασίας. Όλοι εκείνοι που σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος της κρίσης, χωρίς να τους αναλογεί και χωρίς φυσικά χωρίς να έχουν την ευθύνη για τα αίτια της κρίσης και για την ένταξη της χώρας μας στο μνημονιακό καθεστώς», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης θα αφορούν σε τέσσερις βασικούς τομείς, με κύριο στόχο την ανακούφιση των οικονομικά ασθενέστερων:

«Στην αύξηση του κατώτατου μισθού,
Στην επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων,
Στη σταδιακή αύξηση μισθών και παροχών που μειώθηκαν με βίαιο τρόπο και
Στην ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και των κοινωνικών δομών πρόνοιας,
Τομείς που αποτελούν βασικό εργαλείο και μέσο για την κοινωνική δικαιοσύνη, για τη δίκαιη ανάπτυξη και για τη δίκαιη αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου».

Loading