Στηρίζει το Δ. Παγγαίου για Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού 2019 η Κόλλια – Τσαρουχά

Την υποστήριξή της στην υποψηφιότητα του Δ. Παγγαίου να αναδειχτεί Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού 2019 (ACES) εξέφρασε η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια -Τσαρουχά.

propoli

Μάλιστα, απέστειλε επίσημη υποστηρικτική επιστολή (letter of support) προς τον αρμόδιο ευρωπαϊκό φορέα ACES, η οποία θα συμπεριληφθεί στο φάκελο της υποψηφιότητας του Δήμου Παγγαίου.

Ο διαγωνισμός για τις ευρωπαϊκές πόλεις του αθλητισμού αφορά πόλεις με πληθυσμό πάνω από 25.000 κατοίκους. Ο Δήμος Παγγαίου αποτελεί την πρώτη ελληνική πόλη με πληθυσμό άνω των 25.000 κατοίκων που λαμβάνει μέρος στο διαγωνισμό.

Τα οφέλη εάν κερδίσει ο Δ. Παγγαίου

«Οφείλουμε όλοι να στηρίξουμε αυτή τη συμμετοχή, διότι η ανάληψη του τίτλου θα ενισχύσει την τοπική οικονομία του Δήμου Παγγαίου και θα τον αναδείξει ως πυλώνα πολιτιστικού και αθλητικού τουρισμού. Θα φέρει ξανά τη Μακεδονία στο επίκεντρο του διεθνούς αθλητικού ενδιαφέροντος και θα υπενθυμίσει παγκοσμίως την ελληνικότητα του πανάρχαιου αθλητικού ιδεώδους, η σημασία του οποίου είναι προφανής», δήλωσε η κ. Κόλλια – Τσαρουχά και πρόσθεσε:

«Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου καλή επιτυχία στο Δήμο Παγγαίου και δηλώνω προσωπικά, ως επικεφαλής του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), πως θα σταθούμε δίπλα του καθ’ όλη τη διάρκεια της μεγάλης του προσπάθειας».

Loading