Λαζαρίδης: «Εκτός πραγματικότητας τα σενάρια περί εξαγοράς μου»

Απάντηση στο… non paper του Μαξίμου για τα περί εξαγοράς του έδωσε ο Γιώργος Λαζαρίδης.

propoli

Ο πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ και νυν ανεξάρτητος μίλησε στον ΑΝΤ για την απόφασή του αλλά και τις μελλοντικές του προθέσεις.

«Ο κόσμος της Θεσσαλονίκης ξέρει ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα τα σενάρια περί εξαγοράς μου. Πάντα ήμουν άνθρωπος του μέτρου και τηρούσα τους κανόνες της δεοντολογίας, ποτέ δεν προσέβαλα κανέναν, δεν θα πέσω στο επίπεδο των ανθρώπων που λένε αυτές τις κουβέντες».

Ο κ. Λαζαρίδης αναφέρθηκε και στον… εκτροχιασμό των ΑΝΕΛ σε σχέση με τον αρχικό σχηματισμό τους.

«Όταν κάναμε τους ΑΝΕΛ βάλαμε πρώτα την ψυχή μας και μετά τους πολιτικούς στόχους και αυτό κάποιοι το ξέχασαν και έβαλαν τις σκοπιμότητες πάνω από το συναίσθημα».

«Δεν παραδίδω την έδρα μου»

Όπως ήταν φυσιολογικό και αναμενόμενο ο κ. Λαζαρίδης ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο παράδοσης της έδρας του, όπως ζητούν άλλωστε οι άνθρωποι των ΑΝΕΛ.

«Θα κάνω ό,τι προβλέπεται από το Σύνταγμα και τους κανονισμούς της Βουλής. Αν θέλετε να σας δείξω και τα μηνύματα του κόσμου που απαιτεί να παραμείνω στη Βουλή. Αυτή τη θέση μου την παρέδωσε ο λαός και δεν την παραδίδω σε κανέναν».

Τέλος έγινε ιδιαίτερη αναφορά από τον ίδιο και στην κριτική που δέχεται για τη μη παραίτησή του νωρίτερα χρονικά.

«Είχα να διαλέξω σε δύο πράγματα. Στόχος πρώτος όταν δώσαμε τα χέρια με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015 ήταν να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια. Επομένως αυτός που θα στήριζε την πρόταση μομφής θα έθετε σε κίνδυνο την 4η αξιολόγηση. Αν τη στήριζα, θα παραβίαζα τη συμφωνία που είχαμε κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ και μεταξύ μας. Άρα δε θέτω σε κίνδυνο την εξέλιξη της 4ης αξιολόγησης και την κατάλληλη στιγμή προσπαθώ να περιφρουρήσω τις κόκκινες γραμμές».

Loading