INTIME

Λαφαζάνης: Υπέρ της κατάργησης των διοδίων

Yπέρ της κατάργησης των διοδίων και της επαναχάραξης τής όδευσης του Διαδριατικού Αγωγού στη βάση των προτάσεων των πολιτών, τάχθηκε ο γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ), Παναγιώτης Λαφαζάνης, στη διάρκεια συναντήσεών του με πολίτες και εκπροσώπους τοπικών κινημάτων, στο πλαίσιο της περιοδείας του στους νομούς Κιλκίς και Σερρών.

propoli

Η περιοδεία πραγματοποιήθηκε χτες, με τη συμμετοχή στελεχών της Λαϊκής Ενότητας, ανάμεσα στα οποία ήταν οι Χριστίνα Σουλτανίδου, Σταύρος Παπαϊωάννου, Τάσος Κουλίνας, Χρήστος Μπίμπασης, Γιάννης Λιαρετίδης και Βασίλης Ισδράνης.

Το πρωί της Τρίτης, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και η αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας, περιόδευσαν στο Πολύκαστρο και στην πόλη του Κιλκίς, όπου συζήτησαν με πολίτες. Στο Πολύκαστρο, ο κ. Λαφαζάνης συναντήθηκε με τον πρόεδρο των Αγροτοκτηνοτρόφων Παιονίας, Θωμά Καρυπίδη και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΛΑΕ «συζήτησε για τα οξύτατα προβλήματα των κτηνοτρόφων, ιδιαίτερα για τις εξευτελιστικές τιμές του γάλακτος, τις αθρόες παράνομες εισαγωγές γάλακτος και την ανυπαρξία ελέγχων στις γαλακτοβιομηχανίες».

Ακολούθως, τα μέλη της αντιπροσωπείας της ΛΑΕ περιόδευσαν στο ιστορικό νοσοκομείο του Κιλκίς, όπου συνομίλησαν με τη διοίκηση, τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό, επισκέπτες, ασθενείς για τα προβλήματα του νοσοκομείου, τα οποία είναι και προβλήματα όλου του δημόσιου συστήματος υγείας της χώρας. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επισκέφτηκε επίσης, την Περιφερειακή Διοίκηση Κιλκίς, όπου μαζί με τα στελέχη της ΛΑΕ, άκουσαν τις θέσεις της Περιφέρειας για τα προβλήματα του νομού.

Το απόγευμα της Τρίτης, η αντιπροσωπεία περιόδευσε στην πόλη των Σερρών, και είχε συναντήσεις με εκπροσώπους των κινημάτων της περιοχής ενάντια στα διόδια και τον Διαδριατικό Αγωγό (ΤΑP). O Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε ότι πρέπει «να καταργηθεί ο νόμος Βορίδη, που ποινικοποιεί τη μη καταβολή διοδίων» και τόνισε ότι «είναι αδιανόητο να επιβάλλονται διόδια, ακόμα και για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους». Υπογράμμισε επίσης, ότι τα διόδια πρέπει να καταργηθούν, αφού τα δημόσια έργα πρέπει να κατασκευάζονται με ευθύνη του κράτους δια του προϋπολογισμού δημοσίων επενδύσεων.

Σε ό,τι αφορά τον ΤΑΡ, ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι πρέπει να καταβάλλει ετήσια εισφορά στο δημόσιο για τη λειτουργία του, καθώς και να επαναχαραχθεί στη βάση των προτάσεων των πολιτών. «Ο αγώνας για την επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης του ΤΑP είναι διαρκής» κατέληξε

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Loading