Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες η διαγραφή Μίχαλου

Του Χρήστου Τσαλικίδη

propoli

Η διαγραφή του Κωνσταντίνου Μίχαλου δεν εξέπληξε κανέναν από όσους γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στην Πειραιώς.

«Ήταν η ανακοίνωση ενός διαζυγίου που όλοι περίμεναν» τονίζουν με νόημα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, επιβεβαιώνοντας με τη σειρά τους το διαρκές φλερτ, όπως λένε, του προέδρου του ΕΒΕΑ με το Μέγαρο Μαξίμου.

Στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη είχαν επιστήσει πολλές φορές την προσοχή στον Κωνσταντίνο Μιχαλό εξηγώντας του πως η συνολική του εικόνα δεν αντανακλούσε τις πολιτικές επιλογές του κόμματος. «Με τη στάση του έκανε ό,τι μπορούσε για να επιδιώξει και να…πετύχει τη διαγραφή» προσθέτουν οι ίδιες πηγές, σημειώνοντας πως η απόφαση της επιτροπής δεοντολογίας της ΝΔ αποτελεί ηχηρό μήνυμα προς όσους διαφοροποιούνται συστηματικά τις τελευταίες εβδομάδες από την επίσημη κομματική γραμμή.

«Όποιος δεν μπορεί ή δεν θέλει, θα μείνει πίσω»

«Όποιος δεν μπορεί ή δεν θέλει να ακολουθήσει ή νιώθει ότι πρέπει να συμβιβαστεί με τη σημερινή τυχοδιωκτική ομάδα που κυβερνά τη χώρα, θα μείνει πίσω. Είμαι βέβαιος όμως ότι τη μάχη αυτή θα τη δώσουμε όλοι μαζί» είχε ξεκαθαρίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Μάρτιο του 2017, απευθυνόμενος προς τους τομεάρχες της Νέας Δημοκρατίας.

Στην Πειραιώς εκτιμούν ότι μακροπρόθεσμα η διαγραφή Μίχαλου θα αποτρέψει ανάλογα στελέχη του κόμματος που κλείνουν το… μάτι στον ΣΥΡΙΖΑ να λοξοδρομήσουν. Ενδεικτική της σιγουριάς που αισθάνονται είναι η υπενθύμιση της γνωστής ρήσης του Ευάγγελου Αβέρωφ για το τι περιμένει το πρόβατο όταν βγαίνει μόνο του έξω από το… μαντρί.

Ενδεικτική του πως αξιολογούν το όλο θέμα εντός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν και η ανάρτηση που έκανε στο Twitter ο «γαλάζιος» ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος. Έγραψε λοιπόν: «Με τη διαγραφή Μίχαλου ανάσαναν “Αυγή” και “Εφημερίδα των Συντακτών” γιατί η μονοθεματικότητα με “τον εκφραστή του καραμανλισμού” Αντώναρο είχε κουράσει. Τώρα βρήκαν νέο “Καραμανλικό” για να διασκεδάσουν το αναγνωστικό κοινό τους και να ξεχάσουν τον πολιτικό τους πόνο».

Μάλιστα υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρούν να ρίξουν τους τόνους στρέφοντας την προσοχή τους στη δημοσκόπηση του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ που διεξήχθη σε συνεργασία με την εταιρεία Pulse. Σύμφωνα με την οποία η ΝΔ αγγίζει την αυτοδυναμία συγκεντρώνοντας ποσοστό 34,5% των ερωτηθέντων. «Το γεγονός ότι τα ποσοστά του κόμματος ανέβηκαν κατά δυο μονάδες συγκριτικά με τους προηγούμενους μήνες είναι η καλύτερη απόδειξη ότι ο λόγος και οι απόψεις μας εκφράζουν πλέον την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων» παρατηρούν.

Loading