Μεγαλώνει η διπλωματική ένταση Αθηνών-Τιράνων

Τεταμένες συνεχίζουν να είναι οι σχέσεις της Ελλάδας με την Αλβανία, με τη διπλωματική ένταση μετά την εκτέλεση του Κωνσταντίνου Κατσίφα από τις αλβανικές ειδικές δυνάμεις.

propoli

Σε μια πρώτη αντίδραση, η Αθήνα ζήτησε σε αυστηρό ύφος την «απόλυτη διαλεύκανση των συνθηκών», κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο Κωνσταντίνος Κατσίφας.

Το ΥΠΕΞ μάλιστα, εκφράζοντας τη βαθειά λύπη του για το θάνατο του ομογενή, χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το γεγονός ότι η επιχείρηση έφτασε σε σημείο απώλειας ανθρώπινης ζωής.

Η απάντηση της αλβανικής πλευράς ήταν άμεση και ήρθε από τον πρωθυπουργό, Εντι  Ράμα που μέσω twitter χαρακτήρισε εξτρεμιστή τον 35χρονο άνδρα.

«Αγαπητοί γείτονες! Αντί να χαρακτηρίζουμε απαράδεκτο το περιστατικό της απώλειας ζωής κάποιου που πυροβόλησε την αστυνομία μας, η οποία έκανε μόνο τη δουλειά της, ας ευχαριστήσουμε κι οι δύο χώρες τον Θεό, που δεν χάθηκε κανείς αθώος από μία εξτρεμιστική τρέλα».

Η Αλβανία πάντως έδωσε συνέχεια στο θέμα μιας κλήθηκε η ελληνίδα πρέσβειρα στα Τίρανα στο αλβανικό ΥΠΕΞ προκειμένου να ενημερωθεί για «την ξεκάθαρη θέση των Αλβανικών αρχών όσον αφορά το εν λόγω θέμα».

 

 

Loading