Εταιρικό σκάνδαλο με εμπλοκή Jumbo και Εθνικής

Ένα νέο σοβαρό εταιρικό σκάνδαλο βρίσκεται σε εξέλιξη, στο οποίο μάλιστα φέρονται να εμπλέκονται κορυφαία στελέχη της εταιρείας Jumbo, αλλά και της Εθνικής Τράπεζας.

propoli

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε από τις αρχές διαπιστώθηκε σωρεία παρατυπιών και παραβιάσεων που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων παρακάμψεις των capital controls, αλλά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε μια υπόθεση που αφορά μάλιστα εκατομμύρια ευρώ και φαίνεται να απασχολεί έντονα τόσο τις αρχές, όσο και την Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ από πολύ κοντά παρακολουθεί ακόμη και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Από όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, η Εθνική Τράπεζα, προχωρά άμεσα στην καρατόμηση της Νέλλης Τζάκου, η οποία κατέχει τη θέση της Γενικής Διευθύντριας Λιανικής Τραπεζικής, αυτή του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής, καθώς και της Διευθύντριας της Διεύθυνσης Καρτών της Εθνικής Τράπεζας, που φέρει σοβαρές ευθύνες για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ του protothema.gr αναφέρει ότι το δεξί χέρι του Απόστολου Βακάκη και αντιπρόεδρος της εταιρείας Jumbo, Ευάγγελος Παπαευαγγέλου, φέρεται να είναι ο άνθρωπος που αγόρασε τη μυθική βίλα που άνηκε στον Πέτρο Κωστόπουλο στη Φιλοθέη.

Μόνο που ο συγκεκριμένος άνθρωπος όπως αποκαλύφθηκε πουλούσε μέσω εταιρίας real estate σπίτια σε Κινέζους που ήθελαν να επενδύσουν στην χώρα μας και εισέπραττε το αντίτιμο μέσω συσκευής POS.

Η αποπομπή του από την εταιρεία Jumbo δρομολογήθηκε από χθες, καθώς αναμένονταν η επιστροφή του Απόστολου Βακάκη από το Λονδίνο όπου είχε ταξιδέψει για ολιγοήμερες διακοπές.

Loading