«Αν μπορεί ο Τσίπρας ας ξεψηφίσει τα μέτρα»

Του Χρήστου Τσαλικίδη

propoli

Πρόβα ενόψει ΔΕΘ θύμιζε η χθεσινή συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στους δημοσιογράφους της Πάτρας.

Χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις για τους Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένο θέλησε να καταστήσει σαφές ότι έχει έτοιμο το σχέδιο διακυβέρνησης της χώρας και πως είναι εν δυνάμει πρωθυπουργός.

Δεν υποσχέθηκε, δεν φλυάρησε, ούτε κρύφτηκε πίσω από το δάκτυλό του.  Αντίθετα επιτέθηκε στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την πως συνομιλεί με το παρακράτος που η ίδια δημιούργησε, ενώ επανέλαβε για πολλοστή φορά πολιτικό του σύνθημα οτι η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Σκουρλέτη περί πιθανής ύπαρξης διαφορετικής πλειοψηφίας από την παρούσα Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε την κυβέρνηση ως «θίασο» του παραλόγου. «Ο μικρός κυβερνητικός εταίρος δηλώνει προκαταβολικά ότι θα ρίξει την Κυβέρνηση κάποια στιγμή στο μέλλον όταν θα έρθει προς κύρωση η συμφωνία για τα Σκόπια στην Ελληνική Βουλή. Ταυτόχρονα, όμως, έχει επιτρέψει στον κ. Τσίπρα να υπογράψει ακριβώς αυτήν τη συμφωνία την οποία υποτίθεται ότι ο κ. Καμμένος αντιμάχεται. Δεν ξέρω τι είναι αυτό το οποίο ενώνει και τι είναι αυτό το οποίο χωρίζει τελικά τον κ. Καμμένο και τον κ. Τσίπρα. Ένα είναι βέβαιο, ότι τους ενώνει το πάθος και η αγάπη τους για την εξουσία. Είναι επίσης βέβαιο ότι έχουν πάρει διαζύγιο από την κοινωνία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Μέγας χορηγός της ακροδεξιάς ο Τσίπρας»

Όσον αφορά στον Αλέξη Τσίπρα τον αποκάλεσε «μέγα χορηγό» της ακροδεξιάς στην Ελλάδα. «Είναι αυτός ο οποίος συμπορεύτηκε με τη Χρυσή Αυγή προκειμένου να ρίξει την προηγούμενη Κυβέρνηση.  Και είναι και αυτός ο οποίος κάνει ότι περνά από το χέρι του προκειμένου να ενθαρρύνει τη δημιουργία ακραίων κομμάτων στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας προκαλώντας φυσικά με αυτόν τον τρόπο πολιτική αστάθεια. Δεν είναι ένα παιχνίδι το οποίο θα του βγει. Και νομίζω ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες αντιλαμβάνονται και τον δικό μου ιδεολογικό προσανατολισμό, αλλά και τη μεγάλη πλατιά απήχηση την οποία έχει η Νέα Δημοκρατία» σημείωσε.

«Θα στηρίξω τον Τσίπρα εάν ξεψηφίσει τη μείωση συντάξεων»

Η μεγαλύτερη, ωστόσο, πρόκληση που απηύθυνε προς τον πρωθυπουργό ήταν να… ξεψηφίσει, όπως είπε, τα μέτρα που αφορούν τις μειώσεις των συντάξεων. Όπως εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν ξέρω αν έχει γίνει κάποια συμφωνία κάτω από το τραπέζι, αλλά αυτό το οποίο μπορώ να σας πω είναι ότι εάν ο κ. Τσίπρας εννοεί αυτά τα οποία λέει, ότι δεν υπάρχουν δεσμεύσεις για την επόμενη μέρα, μετά το τέλος του Μνημονίου, ας ξεψηφίσει ο ίδιος τα μέτρα τα οποία ψήφισε. Εμείς θα τον στηρίξουμε σε αυτήν την περίπτωση. Διότι εμείς δεν τα ψηφίσαμε ποτέ τα μέτρα αυτά. Να μην το ξεχνάμε αυτό. 5,2 δισεκατομμύρια μέτρα, τα οποία δέχθηκε ο κ. Τσίπρας πριν από ένα χρόνο, δεσμεύουν τη χώρα για μετά τη λήξη του τρίτου προγράμματος. Ένας ακόμα -δεν είναι ο μόνος- λογαριασμός τον οποίο φορτώνει στους Έλληνες πολίτες».

 

Loading