INTIME

Μητσοτάκης: «Κακή η Συμφωνία των Πρεσπών» (vd)

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε σήμερα το βράδυ, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να δηλώσει και επίσημα τη στήριξή του στην υποψηφιότητα του Νίκου Ταχιάου για τον δήμο της πόλης στις επόμενος αυτοδιοικητικές εκλογές.

propoli

Στο περιθώριο της συνάντησης του προέδρου της ΝΔ σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης με κομματικά στελέχη και πολιτικούς φορείς, αναφέρθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία χαρακτήρισε «κακή» καθώς επίσης και στη συζήτηση στην Ολομέλεια για το θέμα αυτό η οποία ξεκινά αύριο.

«Η συζήτηση που θα ξεκινήσει αύριο στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου θα είναι εξαιρετικά κρίσιμη για την εξέλιξη του εθνικού θέματος. Και όλοι οι βουλευτές θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη συνείδησή τους -και υπόλογοι, βέβαια, στην ιστορία – για τις αποφάσεις τις οποίες θα πάρουν.

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή συμφωνία. Διότι για πρώτη φορά η Ελλάδα εκχωρεί επίσημα «μακεδονική» γλώσσα και «μακεδονική» ταυτότητα στους γείτονες, εγκαταλείποντας με αυτόν τον τρόπο, μια πολιτική δεκαετιών, για λόγους τους οποίους μόνο ο κ. Τσίπρας γνωρίζει» τόνισε αρχικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και πρόσθεσε: «Η ΝΔ θα προσέλθει στη συζήτηση αυτή συντεταγμένα, με νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα. Θα εξηγήσει στους Έλληνες πολίτες γιατί η συμφωνία αυτή είναι μια κακή συμφωνία. Και θα κάνει ότι μπορεί για να αποτρέψει την κύρωση της από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Επίσης θεωρώ αδιανόητο το γεγονός ότι καλούμαστε να κάνουμε αυτή τη συζήτηση χωρίς να έχει κατατεθεί ακόμη στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, το οριστικό, αναθεωρημένο και κωδικοποιημένο κείμενο του σκοπιανού Συντάγματος, όπως προέκυψε μετά τη διαδικασία αναθεώρησης.

Αυτά τα οποία κατέθεσε ο κ. Κατρούγκαλος σήμερα στην Επιτροπή -και τα οποία είχα την ευκαιρία μόλις να δω -δεν συνιστούν τίποτα άλλο από το Σύνταγμα των Σκοπίων, όπως ισχύει σήμερα. Πως είναι δυνατόν λοιπόν η Βουλή των Ελλήνων να κληθεί να πάρει μια τόσο σημαντική απόφαση χωρίς να γνωρίζει, τελικά, στη λεπτομέρεια το ποιες είναι οι διατάξεις οι οποίες αναθεωρήθηκαν και τι μορφή θα πάρει τελικά το κείμενο του Συντάγματος της γειτονικής χώρας.

«Ο Νίκος Ταχιάος αγαπά την πόλη του»

Σ’ ότι αφορά την υποστήριξη της υποψηφιότητας του Νίκου Ταχιάου για τον δήμο της Θεσσαλονίκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως «παρέχω την αμέριστη στήριξή μου στην υποψηφιότητα του Νίκου Ταχιάου για δήμαρχο της Θεσσαλονίκης. Ο Ν. Ταχιάος είναι ένας άνθρωπος με σημαντική αυτοδιοικητική εμπειρία, ένας άνθρωπος που αγαπά την πόλη του. Ένας άνθρωπος ο οποίος έχει αποδεδειγμένο αυτοδιοικητικό έργο. Ένας άνθρωπος ο οποίος έχει δώσει και το δικό του διακριτό πολιτικό στίγμα. Και στη συνάντηση την οποία θα έχω με τα κομματικά στελέχη της Θεσσαλονίκης, θα ζητήσω από όλες και από όλους να στηρίξουν την υποψηφιότητα για να είναι ο επόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Είναι ξεκάθαρο ότι η ΝΔ αποδίδει στη συγκεκριμένη αναμέτρηση πολιτικά χαρακτηριστικά».

Δείτε τα βίντεο από την παρουσία του Κ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη:

Loading