Το αεροσκάφος Falcon

Μυστήριο με το αεροσκάφος της Βενεζουέλας στην Αθήνα

Πολλά ερωτηματικά προκαλεί η είδηση, σύμφωνα με την οποία ένα από τα κυβερνητικά αεροσκάφη που διαθέτει η Βενεζουέλα, προσγειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο αεροδρόμιο της Αθήνας, «Ελευθέριος Βενιζέλος».

propoli

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος τύπου Falcon, το οποίο ανήκει στην κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Βενεζουέλας, ξεκίνησε από το Καράκας χωρίς πρώτα να καταθέσει σχέδιο πτήσης και κατόπιν αρνήσεων πολλών ευρωπαϊκών αεροδρομίων να το δεχθούν, προσγειώθηκε εν τέλει στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, ο οποίος αποκάλυψε την άφιξη του κυβερνητικού αεροσκάφους στην Ελλάδα, σε αυτό επέβαινε ο υπουργός Εξωτερικών του Νικολάς Μαδούρο, Χόρχε Αρεάσα, ο οποίος φέρεται να έκανε μια συνάντηση στο αεροδρόμιο.

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο το αεροσκάφος προσγειώθηκε στην Αθήνα, στις 14:06. Το πλήρωμα φέρεται να ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου ότι δεν πρόκειται για επίσημη κυβερνητική πτήση. Παρότι αρχικά δήλωσαν ότι θα παραμείνουν 1 ώρα για ανεφοδιασμό, το αεροσκάφος έμεινε περίπου 4 ώρες στο «Ελ. Βενιζέλος».

Δίωρη συνάντηση στο Ελ. Βενιζέλος

Το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ από την πλευρά του αναφέρει ότι στο αεροσκάφος επέβαινε ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, ο οποίος πήγε στην αίθουσα VIP του «Ελ. Βενιζέλος» και έκανε συνάντηση με κάποιο πρόσωπο για τουλάχιστον δύο ώρες.

Από την πλευρά της, η αντιπολίτευση στην χώρα, κατήγγειλε ότι το αεροσκάφος, είχε ως τελικό προορισμό τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ αναχώρησε από το Καράκας την ημέρα που η κυβέρνηση έβγαλε από την κεντρική τράπεζα 8 τόνους χρυσού. Παράλληλα όμως καταγγέλλει ότι το καθεστώς Μαδούρο φυγαδεύει κυβερνητικούς αξιωματούχους και μέλη της οικογένειάς τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πλευρά της, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επιβάλλει κυρώσεις σε κυβερνητικούς αξιωματούχους της Βενεζουέλας, στους οποίους ταυτόχρονα έχει απαγορέψει να εισέλθουν σε ευρωπαϊκό έδαφος.

ΝΔ: «Με ποιους ακριβώς συναντήθηκε ο εκπρόσωπος του κ. Μαδούρο;»

Από την πλευρά της, η Πειραιώς σε ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει ότι «σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας προσγειώθηκε το Σάββατο στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και παρέμεινε στην Αθήνα για 4 ώρες στη διάρκεια των οποίων ο ΥΠΕΞ της κυβέρνησης Μαδούρο έκανε κάποιες συναντήσεις. Οι ερωτήσεις προς την κυβέρνηση είναι προφανείς: Για ποιον ακριβώς λόγο έδωσε άδεια προσγείωσης στο εν λόγω αεροσκάφος, όταν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες το αρνήθηκαν, και με ποιους ακριβώς συναντήθηκε ο εκπρόσωπος του κ. Μαδούρο;».

Loading