INTIME

Μ. Αγγελόπουλος: «Κάθε μέρα κινδυνεύει η Σάμος με το προσφυγικό»

Στον Flash Radio 99.4 της Θεσσαλονίκης και στην εκπομπή «Δεξιά και Αριστερά» με τους Χρήστο Τσαλικίδη και Θωμά Καλέση μίλησε ο δήμαρχος Σάμου και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ Μιχάλης Αγγελόπουλος. 

propoli

Ο κ. Αγγελόπουλος ξεκινώντας με την παρουσίαση των ευρωβουλευτών της ΝΔ από τον Κ. Μητσοτάκη, τόνισε πως «η χθεσινή μέρα ήταν μία γιορτή για τη Δημοκρατία, η οποία σηματοδοτεί μίας προεκλογικής εκστρατείας που έχει άξονες και εθνικούς και ευρωπαϊκούς. Ευρωπαϊκούς, γιατί το νέο ευρωπαϊκό διακύβευμα για το ποια Ευρώπη θέλουμε θα προσδιορίσει όλη αυτή την εποχή, πώς θα πολεμηθούν τα αίτια που δημιουργούν τα άκρα, πώς η χώρα θα ενισχυθεί επί της ουσίας από άξιους εκπροσώπους όλων των κομμάτων που θα μπορούσαν να υπερασπίσουν τα εθνικά ευρωπαϊκά συμφέροντα με εμπειρία και γνώση αλλά και με ενθουσιασμό», ανέφερε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «στο εσωτερικό το πολιτικό διακύβευμα είναι ότι 26 Μαΐου μπορεί να είναι το σύνθημα για την πιο αναγκαία και απαραίτητη πολιτική αλλαγή της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας που έχει υπάρξει ποτέ. Και αυτό το λέω επειδή τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν, υπέρ και όχι κατά των πολιτών. Να διευθετηθούν μέτρα πραγματικής ανακούφισης, να μειωθεί η φορολογία, βλέπουμε ότι η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει με αυτόν τον τρόπο, υπάρχουν στρεβλώσεις που δεν αντιμετωπίστηκαν με άξονες όπως το προσφυγικό και το μεταναστευτικό και την υπερβολική φορολόγηση».

Για τις ευρωεκλογές

Σε ερώτηση για το αν οι πολίτες θα πρέπει να δώσουν σημασία και στις ευρωεκλογές, αντί να τις θεωρήσουν ως «χαλαρή ψήφο», ο δήμαρχος Σάμου απάντησε πως «είναι στα χέρια όλων να δρομολογήσουν τέτοιες διαδικασίες και πειθούς και εξήγησης και επιχειρημάτων αλλά και πραγματικών αναγκών σε όλα τα επίπεδα, για τη συμμετοχή των πολιτών».

Και πρόσθεσε: «η συμμετοχή το 2014 κρίθηκε στο 42, κάτι αν θυμάμαι καλά. Τώρα παρουσιάζεται η ευκαιρία με πρόκριμα ότι ψηφίζουμε σε διαφορετικές αίθουσες περιφερειακές εκλογές στη μία κάλπη και ευρωπαϊκές μαζί, και δημοτικές στην άλλη αίθουσα και τοπικές, ότι θα έχουμε μία μεγαλύτερη προσέλευση που τη θεωρώ πάρα πολύ σίγουρη. Αυτό μπορεί να αποτελεί το εφαλτήριο για την τελική εκστρατεία υιοθέτησης τέτοιας στρατηγικής για να βοηθήσουν τον κόσμο να ψηφίσει για να εξηγήσουμε πόσο σημαντική είναι η Ευρώπη.».

Στη συνέχεια σε ερώτηση για το για ποια Ευρώπη θα αγωνιστεί ο Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο δήμαρχος Σάμου και υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, απάντησε μεταξύ άλλων: «για την Ευρώπη των ίσων ευκαιριών, της πραγματικής προάσπισης θεμάτων που είναι ευρωπαϊκά, για τα εξωτερικά σύνορα της Ελλάδας που είναι και εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης».

«Κάθε μέρα κινδυνεύει το νησί»

Ερωτώμενος για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί σε σχέση με το μεταναστευτικό, ο κ. Αγγελόπουλος απάντησε πως: «δεν βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση. Κάθε μέρα κινδυνεύει το νησί, όλα τα παράλια, από τα προβλήματα που έχουν ποικιλότροπα έχουν δημιουργηθεί σε όλη την περιοχή. Δεν μπορεί αυτή τη στιγμή, να έχουμε μία διαδικασία αποσυμφόρησης η οποία ήταν σε εξέλιξη είχε πει ο αρμόδιος υπουργός ότι θα πάρει 2.500 κόσμο και τελικά να καταλήγει στους 490. Ήρθαν 250 εντός δύο ημερών και η ισορροπία πάλι διαταράχθηκε. Δεν μπορεί μία Πολιτεία η οποία δεν μπορεί να εξασφαλίσει την προστασία των ασυνόδευτων παιδιών να διεκδικήσει στην Ευρώπη περισσότερα πράγματα. Δεν μπορεί να επιταχυνθεί από την Πολιτεία μία διαδικασία για την επιστροφή των μεταναστών στην Τουρκία. Αυτή είναι η κατάσταση, είναι δύσκολη ενόψει της τουριστικής περιόδου. Αυτό δημιουργεί την ανάγκη άμυνας από την πλευρά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ σε ερώτηση για την επιχείρηση της μεταφοράς προσφύγων για την αποσυμφόρηση του νησιού με τα αρματαγωγά, ο κ. Αγγελόπουλος απάντησε πως ήταν «κίνηση εντυπωσιασμού, όταν μπορεί να παραλάβει πάνω από 1.000 ανθρώπους και παραλαμβάνει 490, τότε αυτό αποτελεί ένα θέμα το πώς το παρουσιάζεις».

 

Loading