Μ. Βαρβιτσιώτης: «Ο κ. Τσίπρας άνοιξε “ορφανοτροφείο”»

Την εκτίμηση ότι «δεν μπορούμε να αλλοιώσουμε τον εθνικό χαρακτήρα των νησιών» αναφερόμενος στο προσφυγικό ζήτημα διατύπωσε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» στο Flash Radio 99.4 της Θεσσαλονίκης και στον Θόδωρο Παπαδόπουλο, ο βουλευτής της Β’ Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας, και τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

propoli

Αναφερόμενος στο επεισόδιο με τις συλλήψεις που έγιναν στον νησί της Λέσβου, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκτίμησε ότι «υπήρχε ένας σταυρός τον οποίον είχαν τοποθετήσει κάποιοι κάτοικοι σε μια παραλία της Μυτιλήνης, τον οποίον κάποιοι βανδαλίσανε. Μη ξεχνάτε ότι στη Μυτιλήνη πέρα από τους μετανάστες, έχουν μαζευτεί και εκατοντάδες τύπου αλληλέγγυοι, οι οποίοι έχουν βρει και έναν τρόπο να μισθοδοτούνται από διάφορες ΜΚΟ, οι οποίες έχουνε στόχο εντελώς διαφορετικό από τον εθνικό. Ενώ πήγανε κάπου 40 κάτοικοι να επαναστήσουν αυτόν τον σταυρό, η αστυνομία πήγε εκεί και τους συνέλαβε. Εγώ δε καταλαβαίνω για ποιο λόγο γίνεται όλο αυτό το πράγμα. Και δεν μπορώ να αντιληφθώ πως η αστυνομία πάει να συλλάβει ανθρώπους οι οποίοι πάνε να αποκαταστήσουν ένα ιερό σύμβολό, το οποίο έχει κανιβαλιστεί».

Παράλληλα, ο Μ. Βαρβιτσιώτης ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί να αποδώσει ευθύνες σε κανέναν για τον βανδαλισμό του μνημείου, ωστόσο σημείωσε ότι «εγώ αν θέλετε θα υποπτευόμουν πολύ περισσότερο τους “άλλους” από τους μετανάστες, για να σας πω την αλήθεια. Αυτό που έχει σημασία, είναι ότι ενώ θα έπρεπε να υπάρχει μια εθνική πολιτική, η οποία λέει ότι κοιτάξτε, στα νησιά του Αιγαίου, αυτό το οποίο πρέπει να γίνεται είναι μόνο ξεκαθάρισμα. Δηλαδή ποιοι δικαιούνται ασύλου; Αυτοί έρχονται στην ενδοχώρα, ποιοι δεν δικαιούνται ασύλου; Αυτοί φεύγουνε πίσω στην Τουρκία. Γίνεται μια προσπάθεια, με την καθυστέρηση των διαδικασιών στο άσυλο, με τις άθλιες συνθήκες στις οποίες ζούνε οι πρόσφυγες και οι μετανάστες οι οποίες σου προκαλούνε οίκτο, με μια πολιτική ότι ξέρετε πρέπει να τους συμπεριφερθούμε με καλύτερο τρόπο, να κάνουμε πολιτικές πλέον ενσωμάτωσης των μεταναστών στα νησιά. Πράγμα το οποίο το θεωρώ απαράδεκτο. Δε μπορούμε να αλλοιώσουμε τον εθνικό χαρακτήρα των νησιών του Αιγαίου».

«Άμεσος διαχωρισμός πρόσφυγα από μετανάστη»

Από την άλλη πλευρά, σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας σε σχέση με την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής τόνισε ότι «αποτελείται από ένα τρίπτυχο το οποίο βασίζεται πρώτα από όλα σε αυστηρότερη φύλαξη των συνόρων. Η οποία αυτή τη στιγμή δεν γίνεται. Το δεύτερο είναι άμεσος διαχωρισμός μεταξύ πρόσφυγα και μετανάστη, με επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου, και τρίτον εφαρμογή της πολιτικής που λέει επιστροφές.

Σήμερα χρηματοδοτείτο ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης με το πως να φιλοξενήσει κόσμο, ενώ στο παρελθόν χρηματοδοτείτο στο πως να διώξει κόσμο. Δίναμε 1000 ευρώ σε κάθε έναν που έλεγε οικειοθελώς ότι εγώ θέλω να γυρίσω στην πατρίδα μου. Σήμερα αυτά τα κονδύλια έχουνε πέσει στο μισό, δίνουνε 500 ευρώ και δεν δημιουργούνε κανέναν κίνητρο, και αντιθέτως έχουνε αυξηθεί τα κονδύλια για τη φιλοξενία. Αυτό δε μπορεί να συνεχίσει».

«Ο Τσίπρας άνοιξε ορφανοτροφείο»

Από την άλλη πλευρά, ο Μ. Βαρβιτσιώτης, τόνισε σε σχέση με την υπόθεση της ενσωμάτωσης του κυρίου Τόλκα στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι «δεν είναι μεταγραφή, θα σας έλεγα ότι είναι κάτι άλλο. Είναι η ενσωμάτωση των ορφανών. Δεν είναι θέμα μεταγραφικό, είναι θέμα ορφανοτροφείου. Ο κύριος Τσίπρας άνοιξε ορφανοτροφείο, στο οποίο μάζεψε όλα τα ορφανά, του ΓΑΠ, του Σημίτη, του Άκη. Είχε μαζέψει και ορισμένα δικά μας ορφανά».

Loading