INTIME

Νοτοπούλου: «Το 2019 θα μας βρει με ένα νέο, δυνατό Πανεπιστήμιο»

Στα πλαίσια της σημερινής ανακοίνωσης του πρωθυπουργού από τη Θεσσαλονίκη για την ίδρυση ενός νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου, η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Κατερίνα Νοτοπούλου, έκανε λόγο για ένα ισχυρό πανεπιστήμιο με παρουσία σε έξι πόλεις.

propoli

«Το 2019 θα μας βρει με ένα νέο πανεπιστήμιο, εξαιρετικά ισχυρό, με παρουσία σε έξι πόλεις» τόνισε χαρακτηριστικά η Κ. Νοτοπούλου και πρόσθεσε πως «ο υπουργός Παιδείας από την πρώτη στιγμή έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή μας και σε άριστη συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές, τις οποίες ευχαριστούμε θερμότατα γι’ αυτή τη συνεργασία, νομίζω ότι κάνουμε ένα πολύ μεγάλο βήμα».

Και πρόσθεσε πως «τοποθετούμε τη Μακεδονία και τη Θράκη στον πανευρωπαϊκό χάρτη τον ακαδημαϊκό, με ιδιαίτερες αξιώσεις», ενώ συμπλήρωσε πως «έχουμε στα χέρια μας, στην περιοχή μας, δύο ιδιαίτερα αναπτυξιακά εργαλεία, την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας και τον Ευρωπαϊκό Όμιλο Εδαφικής Συνεργασίας που συστήνουμε».

Να σημειωθεί ότι το νέο Διεθνές Πανεπιστήμιο θα προκύψει έπειτα από τη συνεργασία τριών ΤΕΙ (Θεσσαλονίκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) αλλά και του μέχρι τώρα Διεθνούς Πανεπιστημίου.

Loading