Ν. Παππάς: «Οι δημοκρατικές δυνάμεις πρέπει να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά»

«Η επίθεση στον Γ. Μπουτάρη μας δείχνει ότι όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις πρέπει να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά και να είμαστε απέναντι στα φαινόμενα βίας και διχασμού» δήλωσε ο Ν. Παππάς, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel.

propoli

Με αφορμή την επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, ύψωσε τους τόνους της αντιπαράθεσης με τη ΝΔ, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν είχε καθαρή θέση για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη.

Ν. Παππάς: «Η Ελλάδα έχει κερδίσει το erga omnes»

Μιλώντας για τις διαπραγματεύσεις αναφορικά με το ονοματολογικό , ο Ν. Παππάς σημείωσε ότι «το όνομα “Μακεδονία του Ίλιντεν” το έμαθε ο κόσμος από διαρροές που έγιναν σε μέσα της γειτονικής χώρας. Έχουμε κάθε λόγο, ως ισχυρός εταίρος σε αυτή τη διαπραγμάτευση, να αντιμετωπίζουμε το ζήτημα με ψυχραιμία. Η Ελλάδα έχει κερδίσει το πάγιο αίτημά της, δηλαδή το erga omnes, μια ονομασία για όλες τις χρήσεις. Θέλουμε μια λύση η οποία θα είναι λειτουργική».

Πρόσθεσε δε ότι «δικαιώθηκε η επιλογή της ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής. Η Ελλάδα συνειδητοποίησε ότι η στασιμότητα δεν βοήθησε τα ελληνικά συμφέροντα», ενώ αναφορικά με την αξιωματική αντιπολίτευση σημείωσε ότι «η ΝΔ οφείλει να ζητήσει συγγνώμη από τον κόσμο που κατέβηκε στα συλλαλητήρια. Κάποιοι είπαν ψέματα στον κόσμο αυτό, όταν έλεγαν ότι η Ελλάδα μπορεί να βρει λύση στο μακεδονικό ζήτημα, με ένα όνομα που δεν θα περιέχει τον όρο “Μακεδονία”».

Το δίλημμα των εκλογών

Τέλος, δίνοντας προεκλογική χροιά στη συνέντευξή του, ο κ. Παππάς επισήμανε ότι το καθαρό δίλημμα της επόμενης μέρας είναι το ακόλουθο: «Από τη μια είναι το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης που ανασυγκροτεί παραγωγή, εργασία και κοινωνικά δικαιώματα και από την άλλη οι δοκιμασμένες και καταστροφικές πολιτικές της περιόδου ως το 2014 που θέλει να επαναφέρει ο κ. Μητσοτάκης».

 

Loading