Οι συνεργάτες του Ν. Βούτση διαψεύδουν ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος

Τα όσα είπε χθες ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό δαπανών του κοινοβουλίου εκλήφθηκε από ορισμένους κύκλους ως πρόθεση να μην είναι ξανά υποψήφιος για τη θέση που κατέχει τώρα, ωστόσο κάτι τέτοιο διαψεύδεται από τους άμεσους συνεργάτες του.

propoli

Συγκεκριμένα ο Ν. Βούτσης τόνισε χθες προς το σύνολο των κομμάτων πως πρέπει να συζητηθεί το συνταξιοδοτικό ζήτημα των πρώην βουλευτών υπογραμμίζοντας συγκεκριμένα: «Κλείνω με το εξής ευαίσθητο ζήτημα των πρώην βουλευτών, στο οποίο είχα αναφερθεί και πέρσι. Δεν θα υπάρξει άλλη χρονιά για να αναφερθώ, γιατί οπωσδήποτε θα γίνουν Βουλευτικές εκλογές μέσα στο 2019 και πριν τον Νοέμβριο. Ως εκ τούτου, ανεξάρτητα από το ποια παράταξη θα είναι μπροστά – εγώ ελπίζω και εκτιμώ ποια θα είναι, αλλά αυτό δεν έχει σχέση – άλλος Νοέμβριος για τον Προϋπολογισμό της Βουλής που να έχω αυτή τη δυνατότητα δεν θα υπάρξει».

Από την πλευρά τους ωστόσο, οι άμεσοι συνεργάτες του προέδρου εξηγούν πως εκ του θεσμικού και πολιτικού ρόλου θα ήταν άκομψο να υπονοήσει ότι θα είναι ξανά υποψήφιος.

Loading