Ο ανασχηματισμός του Πάνου Σκουρλέτη!

Του Γιάννη Συμεωνίδη
Προς τα πίσω πηγαίνει χρονικώς ο ανασχηματισμός, τον οποίο κυβερνητικές πηγές μας προσδιόριζαν ακόμα και για χθες Τετάρτη.

propoli

Η τελευταία πληροφόρηση τον θέλει για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, με τρία τινά να συμβαίνουν εναλλακτικώς:

είτε ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήθελε να φύγουν τα φώτα της δημοσιότητας από την έξοδο από τα μνημόνια και το διάγγελμα της Ιθάκης είτε θεώρησαν στο Μαξίμου πως δεν έχουν τελειώσει ακόμα τα μπάνια του λαού και δεν θα δινόταν στον ανασχηματισμό η δημοσιότητα που επιθυμούν είτε ο πρωθυπουργός δυσκολεύεται να λύσει το γόρδιο δεσμό και να δώσει αέρα ανανέωσης στην κυβέρνησή του δίχως να θιγούν οι «βαρόνοι» του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως κι αν έχει, κλειδί του ανασχηματισμού θεωρείται ο Πάνος Σκουρλέτης, μια μετακίνηση του οποίου στη γραμματεία του κόμματος θα επιφέρει αναπόφευκτα ντόμινο αλλαγών και στο υπουργικό σχήμα.

Μπορεί, εξάλλου, δημοσίως ο υπουργός Εσωτερικών να δηλώνει πως έχει συζητήσει το θέμα με τον κ. Τσίπρα και δεν έχει αντίρρηση, ωστόσο δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι αυτή είναι η πραγματική επιθυμία του.

Στο πλαίσιο των πιθανών ανατροπών της τελευταίας στιγμής συμπεριλαμβάνεται και η δημιουργία υπουργείου Επενδύσεων- για προφανείς λόγους που συνδέονται με την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας- με πιθανότερο υπουργό τον σημερινό αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη.

Πίεση σε ΚΙΝΑΛ- Ποτάμι

Στο μεταξύ, η τακτική της ακραίας πόλωσης που, όπως φάνηκε κι από το διάγγελμα της Ιθάκης, έχει επιλέξει ο πρωθυπουργός έχει ως πρώτο στόχο να πιέσει το ΚΙΝΑΛ και το Ποτάμι να σταματήσουν να αποτελούν δορυφόρους της ΝΔ και να δουν σοβαρότερα το ενδεχόμενο σύμπτυξης προοδευτικού μετώπου με το ΣΥΡΙΖΑ.

«Τώρα είναι η ώρα να αποφασίσουν με ποιους θα πάνε και ποιους θα αφήσουν», όπως μας αναφέρει δηκτικώς κυβερνητικός αξιωματούχος, την ίδια ώρα που επισημαίνει πως δεν ήταν καθόλου τυχαία η αναφορά Τσίπρα πως κάποιοι τρέμουν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

Κι αυτό γιατί η κυβέρνηση ετοιμάζει την τελική της αντεπίθεση όχι μόνο με παροχές, αλλά και με άφθονη δόση σκανδαλολογίας.

Loading