IN TIME

Πρόβα πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για Μητσοτάκη

Του Χρήστου Τσαλικίδη
Πρόβα πρωθυπουργού θα κάνει στην 83η ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη έχοντας ως προτεραιότητα να εκπέμψει στην κοινωνία μήνυμα ελπίδας και προοπτικής.

propoli

Στην Πειραιώς γνωρίζουν πως μετά το διάγγελμα Τσίπρα στην Ιθάκη η χώρα βρίσκεται σε μια άτυπη προεκλογική περίοδο. Για αυτό και προετοιμάζουν πολύ προσεκτικά όσα θα ανακοινώσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο.

«Δεν πρόκειται για τυπικές υποσχέσεις αλλά για ένα σημαντικό τμήμα του κυβερνητικού μας προγράμματος, το οποίο θα κληθούμε να εφαρμόσουμε σύντομα εντός του 2019» εξηγούν στο Politik στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μάλιστα σημειώνουν με νόημα πως βασική επιδίωξη του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να επικαιροποιήσει τη «συμφωνία αλήθειας» που έχει υπογράψει με την κοινωνία από την πρώτη κιόλας φοράς που επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη ως πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο επίκεντρο της κριτικής του θα βρεθεί ο Αλέξης Τσίπρας, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να αναδείξει τις τραγικές ευθύνες που βαραίνουν τον πρωθυπουργό για την αδυναμία της ελληνικής οικονομίας να τεθεί σε τροχιά ανάκαμψης και ανάπτυξης.

Από εκεί και πέρα η ομιλία του προέδρου της ΝΔ δομείται πάνω σε τρεις πυλώνες.

Ο πρώτος αφορά τους τρόπους προσέλκυσης ιδιωτικών επενδύσεων ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. «Το κλειδί για να μειωθεί πραγματικά η ανεργία είναι η δημιουργία νέων επιχειρήσεων, στόχος που μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της ιδιωτικής οικονομίας» εξηγούν οι ίδιοι κύκλοι.  Ο δεύτερος σχετίζεται με τη μείωση της φορολογίας σε ορίζοντα διετίας, όπως έχει δεσμευτεί εξάλλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε αυτό το πλαίσιο θα παρουσιάσει συγκεκριμένα κοστολογημένα μέτρα που έχουν στον πυρήνα τους τη μείωση φορολογικών συντελεστών. Ο τρίτος πυλώνας θα είναι αφιερωμένος στους τρόπους στήριξης των νέων και των αδύναμων τμημάτων της  κοινωνίας.

Το «γαλάζιο» διακύβευμα των εκλογών

«Το δίλημμα των επόμενων εκλογών είναι απλό και το γνωρίζουν πολύ καλά οι Έλληνες. Απέναντι στο λαϊκισμό και τα ψέματα των κ. Τσίπρα και Καμμένου υπάρχει μια ρεαλιστική και υπεύθυνη αντιπρόταση για ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο διακυβέρνησης που έχει ως κεντρικό πρόταγμα να προκληθεί ένα αναπτυξιακό σοκ στην οικονομία και να δημιουργηθούν επιτέλους συνθήκες για νέες επενδύσεις και επομένως νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις απασχόλησης. Αυτή είναι η συμφωνία αλήθειας που προτείνει η ΝΔ στον ελληνικό λαό και να είστε βέβαιοι ότι οι πολίτες ήδη την επικροτούν» σημειώνουν χαρακτηριστικά υψηλόβαθμα στελέχη της Πειραιώς, αναλύοντας το διακύβευμα των επόμενων εκλογών.

Loading