INTIME

Ο Καμμένος ζητά δημοψήφισμα από τον Τσίπρα για τη συμφωνία!

Κάλεσμα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να σταματήσει τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης και να προκηρύξει δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών, απηύθυνε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

propoli

«Αυτή η πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης έχει να κάνει με ένα δίλημμα το οποίο λανθασμένα έφερε ο Πρωθυπουργός, έχει να κάνει με το αν συμφωνούμε ή όχι με την συμφωνία των Πρεσπών», δήλωσε ο πρώην υπουργός Άμυνας, επαναλαμβάνοντας πως θα καταψηφίσει τόσο την κυβέρνηση, όσο και τη συμφωνία.

Μιλώντας στη Βουλή, επέμεινε ότι πάγια θέση δική του και των ΑΝΕΛ είναι ότι το ελληνικό κράτος δεν πρόκειται να συμφωνήσει ποτέ σε ονομασία για τη γειτονική χώρα που να περιέχει τον όρο «Μακεδονία» και ζήτησε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

«Άλλαξε δύο φορές στάση ο Αλέξης Τσίπρας»

Ο κ. Καμμένος είπε πως στη συμφωνία του με τον πρωθυπουργό ήταν ξεκάθαρο ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα συμφωνήσουν σε λύση που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία». Επεσήμανε, δε, ότι η διαβεβαίωση που είχαν οι ΑΝΕΛ τον Ιούνιο, ήταν ότι το θέμα θα έρθει προς συζήτηση μετά τις εκλογές.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έκανε λόγο για αλλαγή στάσης του κ. Τσίπρα τον Νοέμβριο, όταν «με διαβεβαίωσε πως η συμφωνία θα έρθει στη Βουλή μετά τον Μάρτιο». «Έχουμε δύο φορές αλλαγή στάσης του κυβερνητικού εταίρο», τόνισε ο Π. Καμμένος.

Δείτε επίσης: Ποιος είναι ο «mr. 151» που… σώζει την κυβέρνηση

Loading