Ο Πολάκης «ξεγυμνώνει» τη στρατηγική Τσίπρα

Του Χρήστου Τσαλικίδη
Τα όσα αδιανόητα υποστήριξε ο Παύλος Πολάκης περί φυλάκισης πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ και η πλήρη κάλυψη που του παρείχε το Μέγαρο Μαξίμου μέσω της εκκωφαντικής του σιωπής «ξεγυμνώνουν» τη στρατηγική που έχει χαράξει ο Αλέξης Τσίπρας για τη χειραγώγηση της ελληνικής δικαιοσύνης.

propoli

Τα όσα δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δεν ήταν ένα απλό ξέσπασμα, ούτε άλλη μια γραφικότητα. Αντίθετα ήταν μέρος μια τακτικής που επεξεργάζονται στην κυβέρνηση προκειμένου να πολώσουν το κλίμα, να στρέψουν την προσοχή του κόσμου μακριά από την περικοπή των συντάξεων και να πουλήσουν… αριστερή ιδεολογία σε ένα «κομμάτι» κοινωνία που «διψά» για πολιτικό «αίμα».

Και μόνο που ένας υπουργός υποστηρίζει δημόσια ότι ο μόνος τρόπος για να κερδίσει το κόμμα του τις εκλογές είναι να βάλει φυλακή τους πολιτικούς του αντιπάλους, θέτει αμέσως θέμα δημοκρατίας και πρέπει να κινητοποιηθούν τα αρμόδια κοινοβουλευτικά όργανα. Και αυτό διότι με τα λεγόμενά του όχι μόνο παραβιάζει το κράτος δικαίου, αλλά αποδεικνύει ότι έχει γραμμένο στα παλιά του τα παπούτσια των διαχωρισμό των εξουσιών, παρεμβαίνοντας δημόσια στη δικαιοσύνη. Παράλληλα θέτει ευθέως ζήτημα πολιτικών διώξεων, θυμίζοντας νοοτροπίες και συμπεριφορές ολοκληρωτικών καθεστώτων.

Όσο και αν προσπάθησε να στρογγυλέψει το λόγο του μετά τη φασαρία που προκάλεσε, η πικρή αλήθεια είναι ότι η απειλή του Παύλου Πολάκη έγινε μετά λόγου γνώσεως ώστε να ικανοποιηθεί ένα ακροατήριο που επιδοκιμάζει τέτοιου είδους πρακτικές και συμπεριφορές.

Αυτή φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που στον ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητούν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η δικαιοσύνη. Πρώτος και καλύτερος το κάνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος κατά καιρούς έχει σπεύσει να επιπλήξει τους δικαστικούς λειτουργούς κάθε φορά που ελάμβαναν μια απόφαση διαφορετική από τα «θέλω» του. «Δεν αντέχουν να κυβερνούν και να υπάρχει δικαστική εξουσία να τους ελέγχει» σχολιάζουν στο Politik στελέχη της Πειραιώς.

Έρχονται εξεταστικές

Για αυτό και στη ΝΔ είναι αποφασισμένοι να διεθνοποιήσουν το θέμα, φτάνοντας το στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Υπό αυτήν την οπτική η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να σχολιάσει στα αγγλικά στο twitter της δηλώσεις Πολάκη ήταν μια προσπάθεια να καταστήσει σαφές στην Ευρώπη τι μεθοδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα. Η αναφορά του δε, ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν εκφοβίζεται» δίνει τον τόνο της γραμμής που θα ακολουθήσει από εδώ και πέρα.

Σε πρώτη φάση, στην Πειραιώς είναι αποφασισμένοι να ανοίξουν άμεσα την επομένη των εκλογών όλοι οι φάκελοι περίεργων υποθέσεων από το 2015 μέχρι σήμερα. Τι συνέβη -για παράδειγμα στη Μάνδρα και στο Μάτι- όπου θρηνήσαμε εκατοντάδες νεκρούς εξαιτίας των πλημμυρών και της φονικής πυρκαγιάς.  Τι απέγιναν τα κονδύλια εκατομμυρίων ευρώ που διαχειρίστηκε η κυβέρνηση για το προσφυγικό και σήμερα η χώρα μας είναι παγκόσμια εκτεθειμένη. Τι πραγματικά συνέβη με την πολύκροτη υπόθεση των βλημάτων που επρόκειτο να πουλήσουμε στη Σαουδική Αραβία. Σε τι στάδιο βρίσκεται άραγε η διερεύνηση της υπόθεσης με τα… βοσκοτόπια του Καλογρίτσα και τόσες άλλες υποθέσεις.

«Λέμε “ναι” στην κάθαρση όλων των υποθέσεων, όχι όμως με μοναδικό σκοπό να χυθεί απλά αίμα στην αρένα για να ικανοποιηθεί το κοινό» σχολιάζουν υψηλόβαθμα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Loading