INTIME

Ο Τσίπρας ευχήθηκε «περαστικά» στον Μπουτάρη

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη είχε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να του ευχηθεί «περαστικά» μετά την επίθεση που δέχθηκε ο πρώτος το Σάββατο από ακροδεξιά στοιχεία.

propoli

Όπως επισήμανε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην αρχική του ομιλία προς το υπουργικό συμβούλιο, ο Γ. Μπουτάρης του είπε ότι η επίθεση που δέχθηκε δεν ήταν αυθόρμητη, αλλά ένα «στημένο γεγονός».

«Λυπάμαι, αλλά έχω να ενημερώσω ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης καταγγέλλει στην ουσία ένα όχι αυθόρμητο, αλλά στημένο γεγονός. Μια ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον του από περιθωριακά στοιχεία αλλά και από ανθρώπους, οι οποίοι έχουν πολιτική δράση και ονοματεπώνυμο και πολλές φορές δεν εντάσσονται στον περιθωριακό έσμό ακροδεξιών στοιχείων» είπε κ. Τσίπρας.

“Με την μεγαλύτερη αυστηρότητα”

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης για τις τέσσερις συλλήψεις και τη διαδικασία του αυτοφώρου που θα ακολουθηθεί, ενώ ταυτόχρονα, τον διαβεβαίωσε ότι το περιστατικό θα αντιμετωπιστεί από την κυβέρνηση με τη μεγαλύτερη αυστηρότητα.

«Τον διαβεβαίωσα ότι θα αντιμετωπιστούν οι συλληφθέντες αλλά και το περιστατικό, αυτό καθ’ εαυτό με την πιο μεγάλη αυστηρότητα, κινητοποιώντας από πλευρά μας όλους τους μηχανισμούς της δημοκρατίας» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Loading