Παρουσιάζει ο ίδιος τη δομή της Πολ. Προστασίας

Σε μια προσπάθεια να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα που έχουν προκαλέσει οι κακοί χειρισμοί σε ένα σύνολο θεμάτων που αφορούν ολόκληρη την επιχείρηση στο Μάτι κατά την ημέρα που ξέσπασε η πυρκαγιά που προκάλεσε τον θάνατο σε δεκάδες ανθρώπους, ο ίδιος ο πρωθυπουργός φαίνεται να έχει αναλάβει πρωτοβουλίες.

propoli

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει να κάνει όσο το δυνατόν περισσότερες εμφανίσεις προκειμένου να σβήσει ο ίδιος τις…εστίες φωτιάς που υπάρχουν. Στο πλαίσιο αυτό, μετά τη χθεσινή του εμφάνιση με τις συντονιστικές επιτροπές κατοίκων από τις πληγείσες περιοχές και την σύσκεψη στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου, αύριο θα ακολουθήσει μία ακόμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει ο Αλέξης Τσίπρας θα παραστεί αύριο μαζί με τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη στο υπουργείο προκειμένου να εξαγγείλει τα νέα χαρακτηριστικά και τη δομή που θα έχει από εδώ και πέρα η Πολιτική Προστασία.

Νέος γενικός γραμματέας αυτής, έχει αναλάβει ο Γιάννης Ταφύλλης, ενώ η πολιτική εποπτεία θα παραμείνει στο υπουργείο Εσωτερικών.

Βλέπει τα λάθη θα επιχειρήσει προσέγγιση

Δύο εβδομάδες πάντως μετά τη φονική πυρκαγιά, ο Αλέξης Τσίπρας αρχίζει να παραδέχεται πλέον και δημόσια τα λάθη που έγιναν στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στο Μάτι, τονίζοντας ότι «είναι αλήθεια πως δεν μπορούμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω, ώστε να διορθώσουμε πιθανά λάθη και παραλείψεις την ώρα του κακού».

Στο πλαίσιο αυτό, ίσως τις επόμενες ημέρες να πραγματοποιήσει νέα επίσκεψη στο Μάτι, αυτή τη φορά σε μια προσπάθεια να έρθει σε επαφή με τους κατοίκους που επλήγησαν από τη φονική πυρκαγιά και να τους ακούσει. Και αυτό θα συμβεί μετά την παταγώδη αποτυχία της πρώτης επίσκεψης και όλων όσων ακούστηκαν μετά από αυτή.

Loading