Πολάκης, Καμμένος αρνήθηκαν την άρση της ασυλίας τους

Σε αντίθεση με τον Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος ζήτησε την άρση της ασυλίας του για να «αποδείξει τη σκευωρία Novartis», οι Παύλος Πολάκης και Πάνος Καμμένος προσπάθησαν να «κρυφτούν» πίσω από αυτήν.

propoli

Ο νυν αναπληρωτής υπουργός Υγείας και ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας και επικεφαλής των ΑΝΕΛ παρουσιάστηκαν ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής και ζήτησαν να μην υπάρξει άρση της ασυλίας τους, ο μεν Π. Πολάκης για τη μήνυση του Άδωνι Γεωργιάδη, ο δε Π. Καμμένος για τη μήνυση του εκδότη της εφημερίδας Παραπολιτικά, Γιάννης Κουρτάκης.

Ο αν. υπουργός Υγείας φέρεται να υποστήριξε ενώπιον της Επιτροπής, ότι η μήνυση που κατέθεσε εις βάρος του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αποτελεί έναν «φθηνό αντιπερισπασμό» για την υπόθεση Novartis.

Πολάκης: “Εγώ έπιασα τον κλέφτη…”

«Εγώ έπιασα τον κλέφτη και εκείνος μου κάνει μήνυση γιατί του μίλησα άσχημα», σχολίασε χαρακτηριστικά εξερχόμενος της Επιτροπής Δεοντολογίας, ενώ την ίδια δήλωση φέρεται να έκανε και στην Επιτροπή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ασυλία του δεν πρέπει να αρθεί, καθώς η μήνυση του κ. Γεωργιάδη αφορά την περίοδο άσκησης υπουργικών καθηκόντων. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να κινηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία συλλογής υπογραφών και η συγκρότηση ειδικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης βάσει του άρθρου 86 του Συντάγματος και όχι η διαδικασία άρσης βουλευτικής ασυλίας.

Ανάλογη ήταν και η απάντηση που έδωσε ο Πάνος Καμμένος. «Αιτούμαι όπως μετατραπεί η δικογραφία από βουλευτική σε υπουργική, διότι όταν τελέστηκε το γεγονός αυτό, ήμουν υπουργός Εθνικής Άμυνας», ανέφερε σχετικά στο υπόμνημά του.

Loading