INTIME

Πυροσβεστική Υπηρεσία: Και επίσημα η αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία

Και επίσημα αλλαγή σκυτάλης στην πυροσβεστική ηγεσία το απόγευμα της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Σώματος.

propoli

Η τελετή έγινε παρουσία του υπουργού Εσωτερικών, αλλά και των ηγεσιών σε Ένοπλες Δυνάμεις, αστυνομία και λιμενικό.

Ο Πάνος Σκουρλέτης, σε σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε ότι «οι ευθύνες για την τραγωδία είναι συλλογικές και διαχρονικές», ενώ κάλεσε αυτούς «που βιάστηκαν με επιπόλαιο τρόπο να κατανείμουν ευθύνες» να δείξουν ψυχραιμία.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι «δεν θα υπάρξει καμία συγκάλυψη», καθώς οι ευθύνες «θα αποδοθούν σε αυτούς που αναλογούν». Χαρακτήρισε δε, την πυροσβεστική ως κεντρικό πυλώνα του νέου σχεδιασμού για την αντιμετώπιση των έκτακτων καταστάσεων, ο οποίος ανακοινώθηκε το μεσημέρι από τον Πρωθυπουργό.

Ο απερχόμενος αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος, Σωτήρης Τερζούδης, δεν έκρυψε την συναισθηματική του φόρτιση, χαρακτηρίζοντας την 23η Ιουλίου ως «μαύρη μέρα για την συνείδηση όλων».

«Σ΄ όλη μου την καριέρα, είχα ως προσανατολισμό την αφοσίωση στο καθήκον» διαμήνυσε, στη συνέχεια, αναφέροντας ότι «δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει τους στόχους που είχε θέσει ως αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς η θητεία του έληξε πρόωρα λόγω των περιστάσεων».

Απευθυνόμενος στον νέο αρχηγό, Βασίλη Ματθαιόπουλο, υπογράμμισε ότι είναι καθήκον ου «να ανυψώσει το ηθικό των πυροσβεστών».

Ο νέος αρχηγός, από την πλευρά του, δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να ανταποκριθεί στην υποχρέωση που ανέλαβε.

Τόνισε μάλιστα, ότι θα προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις «να ανταποκριθεί στις επιταγές του ελληνικού λαού και της πατρίδας» και υπογράμμισε ότι η γραμμή του θα είναι η αξιοκρατία και η διαφάνεια σε όλα θα επίπεδα του Σώματος και πως θα συμπαραστέκεται στο προσωπικό και στους εθελοντές.

«Συμπάσχουμε με τους συμπολίτες μας. Οι απώλειες τόσων ανθρώπων από την πυρκαγιά, οι τραυματισμοί και οι καταστροφές, μας έχουν βυθίσει σε θλίψη» επεσήμανε, παράλληλα.

Κάλεσε τέλος, όλους τους πυροσβέστες να συνεχίσουν το έργο τους με αυταπάρνηση, ανθρωπιά και προσήλωση στο καθήκον, όπως κάνουν πάντα.

Loading