Ρήγας: «Η Τουρκία κλιμακώνει την προκλητικότητα»

Για κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας «και στο λόγο και στις ενέργειες» έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας, σημειώνοντας πως πρόκειται για μια πάγια τακτική της Τουρκίας.

propoli

Μιλώντας στον Τύπο ο κ. Ρήγας ανέφερε ότι οι Τούρκοι «επιλέγουν περιόδους είτε για δικούς τους εσωτερικούς λόγους είτε για ό,τι συμβαίνει στην ευρύτερη περιοχή με τα ενεργειακά».

Όπως τόνισε αυτό που έχει σημασία είναι ότι «το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αντιμετωπίζει τα πράγματα με σύνεση αλλά κυρίως με αποφασιστικότητα, όσον αφορά την υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

«Έχουμε στείλει μήνυμα πολλές φορές, ότι η Τουρκία πρέπει να είναι πολύ πιο προσεκτική, εάν θέλει να είναι μέρος της μεγάλης ευρωπαϊκής κοινότητας. Είναι προφανές, το τι θέλει κάποιος έχει να κάνει και με το τι πράττει, που πρέπει να είναι σύμφωνο με το Διεθνές Δίκαιο. Πρέπει να τηρεί πολλά βασικά στοιχεία της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας, για να μπορεί να έχει είτε τη συμμετοχή είτε την επαφή και την αμοιβαία σχέση με τις χώρες της ευρωπαϊκής οικογένειας», πρόσθεσε.

«Δεν βοηθούν τέτοιες ενέργειες»

Παράλληλα, επεσήμανε πως «δεν βοηθούν τέτοιες ενέργειες, στην εμπέδωση του συστήματος ειρήνης και φιλίας στην περιοχή, που το έχουμε ανάγκη και είναι προς όφελος των ίδιων των κοινωνιών. Εμείς είμαστε βαθειά πεισμένοι και πιστοί σε αυτό το δόγμα και νομίζω ότι τα έχουμε καταφέρει καλά».

«Σε μια πολύ δύσκολη οικονομικά περίοδο, μια περίοδο που στην ευρύτερη περιοχή παίζονται πολλά θέματα, γεωστρατηγικά και γεωπολιτικά αλλά κυρίως υπάρχουν ιδιαίτερες εστίες έντασης, η χώρα μας με τη στάση της τα έχει καταφέρει», κατέληξε ο κ. Ρήγας.

Loading