Ρωμανός: «Στα όρια της γελοιότητας η κυβέρνηση»

Στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» στο Flash Radio 99.4 και στον Θοδωρή Παπαδόπουλο, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός.

propoli

«Με αυτή την κοροϊδία στην οποία μας έχουν συνηθίσει και έχουν συνηθίσει να την επιδεικνύουν παντού, έτσι έγιναν κυβέρνηση, συνεχίζουν με όλα τα θέματα έτσι και στα εθνικά», τόνισε ο κ. Ρωμανός, σχολιάζοντας την ονοματολογική συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων.

Από την πλευρά του, κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσπάθεια απόκρυψης ορισμένων διεργασιών που γίνονται στη πΓΔΜ όπως η παραγγελία διαβατηρίων με την αναγραφή «Δημοκρατία της Μακεδονίας», καθώς και την παράταση της περιόδου χάριτος που προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών για τις συνταγματικές αλλαγές.

«Εδώ στην Ελλάδα έχουμε μία κυβέρνηση η οποία προφανώς δεν θέλει ούτε να ενημερωνόμαστε, ούτε να τα επικοινωνεί, ούτε να αντιδράει. Και δεν θέλει γιατί είναι ο καλύτερος ντελιβεράς των Αμερικανών. Αυτό το λένε οι ίδιοι οι Αμερικάνοι σε έκθεσή τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ρωμανός.

Παράλληλα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του κ. Καμμένου, τον οποίον χαρακτήρισε «υποκριτή», κατηγορώντας τον πως «χάρισε τους βουλευτές του για να περάσει αυτή η συμφωνία, γιατί αν δεν συμφωνούσε ο κύριος Καμμένος και αν δεν συναινούσε για να δώσει τους 2 βουλευτές του, για να δώσουν και ψήφο εμπιστοσύνης και να έρθει η συμφωνία, τώρα δεν θα μιλάγαμε για αυτό».

«Δυστυχώς έχουμε μία κυβέρνηση η οποία κινείται στα όρια της γελοιότητας, η οποία παράλληλα είναι πάρα πολύ επικίνδυνη, το βλέπουμε σε όσα έγιναν στο συλλαλητήριο, αλλά και στη Βουλή», εκτίμησε ο κ. Ρωμανός, αναφερόμενος στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που έλαβε χώρα στη πλατεία Συντάγματος.

Για «άνοιγμα» Τσίπρα στην Κεντροαριστερά

«Υπάρχει μία προσπάθεια που βλέπουμε να ξετυλίγεται, με το που πέταξε τον κύριο Καμμένο ο Τσίπρας, να κάνει την κεντροαριστερή στροφή, να δείξει ότι χτίζει την νέα σοσιαλδημοκρατία και να εγκαθιδρυθεί σε όλο αυτό το χώρο, να διαλύσει το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρει, αυτός είναι ο στόχος του», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Ρωμανός.

Όσον αφορά δε το ζήτημα των εκλογών, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι «όλη αυτή η παραπάνω διαδικασία θα απαιτήσει έναν χρόνο περίπου. Από τη στιγμή που πήρε τη ψήφο εμπιστοσύνης, και θα περάσει, όπως θα περάσει, τη Συμφωνία των Πρεσπών, από την στιγμή που δεν τον ενδιαφέρει η πατρίδα, από την στιγμή που είναι στόχευσή του να φέρει δήθεν θετικά νομοσχέδια που ούτως ή άλλως θα ψηφίζονται από μεγαλύτερο αριθμό βουλευτών από αυτόν που τον στηρίζει. Από την στιγμή που όλα αυτά δένουν μεταξύ τους, θεωρώ ότι δεν έχει λόγο σίγουρα να πάει σε εκλογές πριν τον Μάιο· νωρίτερα δηλαδή οι εκλογές θα γίνουν τον Μάιο, και δεν αποκλείω καθόλου να πάει αμέσως μετά το καλοκαίρι».

Loading