INTIME

Σενάριο για Ποτάμι στα ψηφοδέλτια ΣΥΡΙΖΑ!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Με διακριτικότητα παρακολουθούν στο Μαξίμου τη σύγκρουση που έχει ξεσπάσει στο ΚΙΝΑΛ ανάμεσα στην Φώφη Γεννηματά και στον Σταύρο Θεοδωράκη και η οποία μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στη διάσπαση του νεοπαγούς κομματικού φορέα.

Κυβερνητικές πηγές μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον Σταύρο Θεοδωράκη και τη στάση του για το Μακεδονικό, εξαίροντάς τον για το ότι απόφυγε το μικροκομματισμό και κράτησε μια θέση αρχής από την οποία, αντιθέτως, απομακρύνθηκε η κυρία Γεννηματά.

Αυτό σημαίνει και κυβερνητική συνεργασία μαζί του;”, ρωτάμε τους ίδιους ανθρώπους, οι οποίοι σε αυτό το σημείο παρουσιάζονται πιο επιφυλακτικοί:

Κατ’ αρχάς δεν νομίζουμε πως αυτό είναι επιθυμία τη δεδομένη στιγμή του κ. Θεοδωράκη.

Κατά δεύτερο υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία την οποία δεν σκοπεύουμε να διακινδυνεύσουμε προκειμένου να μπει στην κυβέρνηση και το Ποτάμι“.

Στο Μαξίμου, ωστόσο, τρίβουν τα χέρια τους με τη στάση του κ. Θεοδωράκη, αλλά και του Γιώργου Παπανδρέου για το Μακεδονικό αφού, πέρα από όλα τα άλλα, επιτυγχάνουν σε βάρος του ΚΙΝΑΛ αυτό για το οποίο απέτυχαν στην περίπτωση της ΝΔ, να το φέρουν δηλαδή σε δύσκολη θέση και να το οδηγήσουν στα όρια της διάσπασης.

Η ζαριά του Σταύρου

Σε αυτό το πλαίσιο, δεν αποκλείεται ο επικεφαλής του Ποταμιού, πιθανότατα στο Επικρατείας, κι αρκετοί από τους βουλευτές και τα στελέχη του να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς εκλογές.

Πρόκειται για ένα σενάριο το οποίο βρίσκεται ακόμα στα σπάργανα, αλλά που όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις ισχυρίζονται πως δεν είναι καθόλου επιστημονικής φαντασίας.

Τα περισσότερα, πάντως, θα εξαρτηθούν από την πολιτική ζαριά που θα ρίξει ο κ. Θεοδωράκης κι αν είναι αποφασισμένος να εγκαταλείψει άμεσα το εγχείρημα του ΚΙΝΑΛ.

Loading