INTIME

Αναγνώριση μακεδονικής μειονότητας ζητά το Ουράνιο Τόξο

Μία μόλις ημέρα μετά την υπογραφή της συμφωνίας για το Σκοπιανό στις Πρέσπες, το σλαβόφωνο “Ουράνιο Τόξο” ζητά την αναγνώριση «εθνικής μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα!

propoli

Ο πολιτικός φορέας που έχει έδρα τη Φλώρινα κάνει λόγο για «ημιτελή» συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ μέχρι την «αναγνώριση της σύγχρονης μακεδονικής εθνικής ταυτότητας» στη χώρα μας.

“Βασικότερο βήμα η αναγνώριση μακεδονικής μειονότητας”

“Είναι αναμφισβήτητα θετικό ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα αναγνωρίζει την μακεδονική γλώσσα και την μακεδονική ταυτότητα στην γειτονική χώρα αλλά είναι θλιβερό που πάσχισε μέχρι την τελευταία στιγμή να το αποφύγει για τη δική της επικράτεια, χρησιμοποιώντας φθηνά κόλπα”, τονίζεται στην ανακοίνωση.

“Ενεργούμε ως Έλληνες πολίτες που επιδιώκουν μέσω των μειονοτικών δικαιωμάτων που μας στερεί το ελληνικό κράτος, να συμβάλλουμε στον εκδημοκρατισμό του. Ένα από τα βασικά, αν όχι το βασικότερο βήμα, είναι η ειλικρινής και πλήρης- άνευ αστερίσκων και κωμικοτραγικών δηλώσεων- αναγνώριση της σύγχρονης μακεδονικής εθνικής ταυτότητας”, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση του «Ουράνιου Τόξου»

 

 

manolis_galanis

 

Loading