Στ. Πουλής: Πολάκη, μην κρυφτείς πίσω από την ασυλία

Συνέντευξη στην Μίνα Αφεντούλη
Στα δικαστήρια οδηγεί για δεύτερη φορά τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτης Πουλής, μετά τη νέα επίθεση που εξαπέλυσε ο πρώτος προς το πρόσωπο του με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς, ύβρεις και απειλές.

propoli

Ο κ.Πολάκης προ ημερών απευθύνθηκε μέσω Facebook στον κ. Πουλή λέγοντας του «σκάσε τσογλάνι, πες τι έκλεψες από το ΚΕΕΛΠΝΟ». Δεν παρέλειψε μάλιστα να τον συμβουλέψει να ομολογήσει για τα «κλεμμένα» ώστε να πέσει στα… μαλακά από τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.  Εκείνος ανταπέδωσε «τα πυρά» και προανήγγειλε την κατάθεση νέας μήνυσης εναντίον του υπουργού. «Ο κ. Πολάκης είναι όνειδος για τη χώρα. Σε έναν άνθρωπο που βρίζει με αυτόν τον τρόπο λέω: Μην κρυφτείς πίσω από την ασυλία», ανέφερε μιλώντας στην Politik ο κ. Πουλής.

Η δημόσια αυτή αντιπαράθεση προκάλεσε και την παρέμβαση του Άδωνη Γεωργιάδη ο οποίος βρέθηκε στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ για το ΚΕΕΛΠΝΟ. «Το πράγμα πλέον σοβαρεύει» τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επισημαίνοντας το παράδοξο εν ενεργεία υπουργός να προαναγγέλλει την καταδίκη και την ποινή που θα επιβληθεί σε έναν πολίτη.

Στα δικαστήρια και πάλι Πολάκης – Πουλής

Αυτός θα είναι ο δεύτερος γύρος δικαστικής διαμάχης μεταξύ των δύο πλευρών. Τον πρώτο γύρο τον κέρδισε ο πρόεδρος των εργαζομένων, με αποτέλεσμα ο κ. Πολάκης να καταδικαστεί για συκοφαντική δυσφήμηση, να του επιβληθεί αποζημίωση 8.000 ευρώ και η υποχρέωση αποκατάστασης. «Ξέρετε κανέναν Υπουργό που να παραμένει στη θέση του ενώ έχει καταδικαστεί για συκοφαντική δυσφήμηση» σημειώνει ο κ. Πουλής στην Politik, επισημαίνοντας ότι έχει προσφύγει και στο ευρωπαϊκό δικαστήριο δικαιωμάτων του ανθρώπου για τις παρεμβάσεις που κάνει σε βάρος του ο κ. Πολάκης. Όπως αναφέρει μετά την πρώτη επίθεση εναντίον του, κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση, την οποία κέρδισε και μετά από τρεις ημέρες ο ίδιος και η σύζυγος του απολύθηκαν από την υπηρεσία.

Ο «πόλεμος» ξεκίνησε το 2017

Η αρχή της σύγκρουσης τοποθετείται τον Μάρτιο του 2017. Ο κ. Πολάκης φέρεται να ζήτησε από τον κ. Πουλή και συναδέλφους του να βεβαιώσουν ότι 22 άτομα είχαν προσληφθεί παράτυπα και ότι πληρώνονταν από το Δημόσιο και όχι από τα χορηγικά προγράμματα με τα οποία προσλήφθηκαν. «Μας ζητήθηκε να καταθέσουμε ψευδή στοιχεία εναντίον του Άδωνι Γεωργιάδη για να τον ενοχοποιήσει και να εξυπηρετήσουμε τις σκοπιμότητες του και εμείς αρνηθήκαμε. Στη συνέχεια απολυθήκαμε». Προσθέτει δε, ότι έχουν γίνει περί τις 10 ένορκες καταθέσεις που επισημαίνουν την παρέμβαση Πολάκη. Ωστόσο, η απόλυση των τεσσάρων εργαζομένων βασίζεται στο πόρισμα της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου, το οποίο αφορά τις επίμαχες 22 προσλήψεις επί θητείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις συγκεκριμένες απολύσεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ, ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας, Αντώνης Μπαλωμενάκης, ανέφερε πως η απόφαση του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ «είναι απολύτως σύννομη από την ώρα που οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι του προσάγονται στη Δικαιοσύνη με βαρύτατες κατηγορίες για αδικήματα που φέρονται να έχουν γίνει κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, δηλαδή παραβίασαν την εμπιστοσύνη του νομικού προσώπου και φέρονται να έχουν κάνει πράξεις και παραλείψεις που οδήγησαν σε μεγάλη εργασιακή ζημία. Ο νόμος παρέχει την ευχέρεια της απολύσεως» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι απολυμένοι εργαζόμενοι αναμένουν τώρα την απόφαση του δικαστηρίου, το οποίο στις τέσσερις Δεκεμβρίου εκδίκασε την αίτηση των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ για ακύρωση της απόφασης για την απόλυση τους.

Προκαταρκτική εξέταση Εισαγγελίας Διαφθοράς και Αθηνών

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ υπενθυμίζει ότι «υπάρχει διαδικασία ανοιχτή από την Εισαγγελία διαφθοράς αλλά και από την Εισαγγελία Αθηνών που έχει δώσει εντολή στην κυρία Παπασπύρου να εξετάσει τις καταγγελίες μας. Εδώ και ένα χρόνο δεν έχει γίνει τίποτα, η κυρία Παπασπύρου συγκαλύπτει και δεν καλύπτει τα πεπραγμένα Πολάκη».

 


Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Politik την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Loading