INTIME

Η συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις LIVE

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα στη Βουλή η συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Χθες το λόγο πήρε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος προχώρησε σε σημαντικές εξαγγελίες, οικονομικού –και όχι μόνο- περιεχομένου.

Το λόγο πήραν και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί, καθώς και άλλοι βουλευτές.

propoli
Δείτε ζωντανά τη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις:

Βορίδης: «Ξεκάθαρη η θέση της ΝΔ»

«Η θέση της ΝΔ για τη Συμφωνία των Πρεσπών είναι ξεκάθαρη και συνεπής από την αρχή μέχρι το τέλος. Η στάση αυτή εγκρίθηκε από τον ελληνικό λαό και αυτήν τη στάση θα τηρήσουμε», διεμήνυσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, με αφορμή παρέμβαση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, ο οποίος κατηγόρησε τη ΝΔ για «πολιτική κωλοτούμπα», στις συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις.

Δείτε αναλυτικά όσα είπε από το βήμα ο κ. Βορίδης.

Σκουρλέτης: “Ανάχωμα ο ΣΥΡΙΖΑ”

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις εκλογές, θα φανεί αντάξιος της ψήφου και της εντολής που πήρε από τους πολίτες», ανέφερε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί ανάχωμα σε όλη την προσπάθεια της νεοφιλελεύθερης αντιμεταρρύθμισης και θα προσπαθήσει να οργανώσει μια νέα κοινωνική συμμαχία, ανάμεσα στον κόσμο της μισθωτής εργασίας, στους αδύναμους, στα μικρομεσαία στρώματα, ακριβώς γιατί πιστεύει σε μια Ελλάδα, στην οποία προτεραιότητα θα είναι οι ανάγκες των πολλών και όχι οι ανάγκες των λίγων και ισχυρών», πρόσθεσε.

Δείτε αναλυτικά όσα είπε ο κ. Σκουρλέτης.

Αχτσιόγλου: “Απέναντι σε κάθε ενέργεια που θα υποβιβάσει”

«Η νέα κυβέρνηση πρέπει να πει με καθαρότητα το σχέδιό της για το ασφαλιστικό σύστημα», ανέφερε κατά τη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις, η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου.

«Υπάρχει εικόνα τεράστιας και γενικευμένης κοινωνικής ανασφάλειας που δεν μπορεί να διαιωνίζεται. Θα βρισκόμαστε απέναντι σε κάθε πράξη, σε κάθε ενέργεια η οποία θα υποβιβάσει τα δικαιώματα και το εισόδημα εργαζόμενων, συνταξιούχων και ανέργων», πρόσθεσε.

Δείτε αναλυτικά όσα είπε η κ. Αχτσιόγλου.

Πιερρακάκης: Στοίχημα οι φιλικές υπηρεσίες στον πολίτη

«Στοίχημα» αποτελεί για την κυβέρνηση η απλούστευση και οι φιλικές υπηρεσίες του Δημοσίου προς τον πολίτη, τις επιχειρήσεις και τα στελέχη του Δημοσίου, όπως ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε ο κ. Πιερρακάκης στη Βουλή.

Loading