Να μειωθούν οι συντελεστές φορολόγησης στα ακίνητα ζητά ο Θ. Καράογλου

Να επανεξετάσει και να μειώσει τους συντελεστές φορολόγησης στα ακίνητα ζητά από την κυβέρνηση ο Θεόδωρος Καράογλου, με σχετική ερώτησή του στο αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών.

propoli

Σε αυτήν ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνει, ότι «το όνειρο εκατομμυρίων Ελλήνων να αποκτήσουν δικό τους σπίτι εξελίχθηκε σε “εφιάλτη” λόγω της υπερφορολόγησης που έχει επιβάλλει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με αποτέλεσμα να υποχρεώνονται να καταβάλλουν το 40% του εισοδήματός τους για να καλύψουν τις δαπάνες στέγασης» και σημειώνει πως «το συγκεκριμένο ποσοστό είναι το υψηλότερο στην Ε.Ε. δεδομένου ότι σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat ο ευρωπαϊκός μέσος όρος δεν ξεπερνά το 11,1%».

Χαώδης διαφορά στους συντελεστές σε σχέση με άλλες χώρες

Μάλιστα, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Καράογλου, «η αμέσως επόμενη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τη μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση είναι η Βουλγαρία, με ποσοστό 20,5%. Το μισό δηλαδή από ότι ισχύει στην Ελλάδα».

Ο βουλευτής της ΝΔ καταλήγει στην ερώτησή του, λέγοντας: «Η κυβέρνηση οφείλει να αναμορφώσει της ακολουθούμενη οικονομική πολιτική, που αυξάνει σημαντικά τις δαπάνες στέγασης και επιβαρύνει υπέρμετρα τους Έλληνες φορολογούμενους».

Loading