Ετοιμάζονται για πόλεμο στην Κεντρική Επιτροπή!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Το βλέμμα στραμμένο στα Σκόπια έχει η κυβέρνηση, αφού τις επόμενες ώρες ο Ζόραν Ζάεφ καλείται να βρει τους 11 βουλευτές που του λείπουν για τη Συνταγματική Αναθεώρηση ή να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές στις 25 Νοεμβρίου ή στις 2 Δεκεμβρίου.

Κυβερνητικές πηγές εκτιμούν πως ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ είναι σε θέση να τους βρει τόσο από την αλβανική αντιπολίτευση όσο, όμως, κι από το εθνικιστικό VMRO.

Είναι δεδομένη, πάντως, η επιθυμία του Αλέξη Τσίπρα να ξεκαθαρίσει η κατάσταση άμεσα στη γειτονική χώρα, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, ώστε να μπορέσει κι εκείνος να προχωρήσει στους δικούς του εκλογικούς σχεδιασμούς.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει, εξάλλου, στο ΣΥΡΙΖΑ ο εσωκομματικός πόλεμος των “53+” με τους “προεδρικούς”, όπως αποτυπώνεται δημοσίως στην αντιπαράθεση του Νίκου Φίλη και του Νίκου Παππά με αφορμή την ΕΡΤ.

Η εσωκομματική αντιπολίτευση δεν επιθυμεί οποιαδήποτε συνεργασία με το ΚΙΝΑΛ, ενώ στρέφεται πλέον ανοιχτά κατά των ΑΝΕΛ.

Θέσεις μάχης για την επόμενη ημέρα

Τα φώτα στρέφονται, επομένως, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το προσεχές Σαββατοκύριακο, η οποία και θα εκλέξει τη νέα Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, με τους “53+” να προσδοκούν να εκλέξουν όσους περισσότερους εκπροσώπους τους σε αυτή.

Άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις επισημαίνουν πως οι αντιμαχόμενες παρατάξεις παίρνουν θέση μάχης για την επόμενη ημέρα των εκλογών, ιδίως αν αυτή συνοδεύεται από ήττα σε αυτές.

Loading