ΣΥΡΙΖΑ κατά Κασιδιάρη: «Στο περιθώριο οι νοσταλγοί του Χίτλερ»

Ανακοίνωση καταδίκης της επίθεσης του Ηλία Κασιδιάρη στην Τασία Χριστοδουλοπούλου εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

propoli

Η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για «χυδαία και φασιστική επίθεση» και τονίζει ότι η χώρα πρέπει «να ξεβρομίσει από την εγκληματική συμμορία» και «να θέσει στο περιθώριο τους νοσταλγούς του Χίτλερ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για Κασιδιάρη:

«Η χυδαία και φασιστική επίθεση του βουλευτή Κασιδιάρη στη βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρο της Βουλής Τ. Χριστοδουλοπούλου προκαλεί τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες.

Θα επαναλάβουμε την απάντηση της Τ. Χριστοδουλοπούλου, ότι η Βουλή “πρέπει να ξεβρομίσει από το φασιστικό λόγο”. Η χώρα πρέπει να ξεβρομίσει από την εγκληματική συμμορία, πρέπει να θέσει στο περιθώριο τους νοσταλγούς του Χίτλερ και τον ρατσιστικό τους λόγο».

Η επίθεση Κασιδάρη στη Χριστοδουλοπούλου

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής είχε προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις με όσα ανέφερε κατά της κ. Χριστοδουλοπούλου από το βήμα της Βουλής την Τρίτη (15/5).

«Η Χριστοδουλοπούλου είπε για τους μετανάστες ότι λιάζονται κι έχουν δικαίωμα στο δημόσιο χώρο. Εμείς όταν βγούμε θα βάλουμε την Χριστοδουλοπούλου σε βραχονησίδα να τη βλέπουν το βράδυ σαν σκιάχτρο να λένε “Παναγιά μου τι είναι αυτό» και να γυρίζουν να φεύγουν”», είχε αναφέρει, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της ίδιας, η οποία ανέφερε λίγο αργότερα από το βήμα:

«Δεν θα ασχοληθώ με τον νεοναζί κανίβαλο και τα όσα είπε εναντίον μου. Δεν θα απαντήσω στο παραλήρημά του. Ελπίζω η δικαιοσύνη να κάνει το χρέος της, ώστε η Βουλή να ξεβρομίσει απο το ναζιστικό, ρατσιστικό, ξενοφοβικό, σεξιστικό λόγο που ακούμε χωρίς να μπορούμε να αντιδράσουμε».

Loading