Τα μαζεύει ο Τσίπρας για την «καθαρή» έξοδο

Όταν ακούς τον πρωθυπουργό να δηλώνει, από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ, ότι η έξοδος από τα μνημόνια δεν θα αλλάξει θεαματικά τη ζωή μας, είναι προφανές ότι ο Αλέξης Τσίπρας τα μαζεύει για την περίφημη «καθαρή έξοδο».

propoli

Με την ομιλία του ο Πρωθυπουργός χαμήλωσε τον πήχη των προσδοκιών που ο ίδιος φρόντιζε να καλλιεργεί μέχρι σήμερα, ξεκαθαρίζοντας πως «θα ήταν λάθος και ανοησία να θεωρήσουμε ότι με το ημερολογιακό τέλος του προγράμματος, θα μας περίμεναν όλοι να μας δανείσουν με επιτόκια αντίστοιχα με της Γερμανίας για παράδειγμα».

«Σε αντίθεση με την είσοδό μας στα μνημόνια», πρόσθεσε, «η έξοδος μας από αυτά δεν θα τα αλλάξει όλα στη ζωή μας απότομα και “θεαματικά”, αλλά οι αλλαγές θα έρχονται βήμα το βήμα και θα είναι προς το καλύτερο και για την οικονομία και για την ελληνική κοινωνία. Πώς θα μπορούσε άλλωστε να γίνει αλλιώς; Όταν βγάζεις έναν ασθενή από την εντατική, ακόμη κι αν είναι αθλητής, δεν τον βάζεις να τρέξει κατοστάρι. Πρέπει να δώσουμε χρόνο».

«Διεκδικούμε βιώσιμη λύση για το χρέος»

Για τις συζητήσεις που αφορούν τη διευθέτηση του χρέους ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «διεκδικούμε μια λύση βιώσιμη στο χρόνο που δεν θα αφήνει περιθώρια αμφιβολίας ως προς την προοπτική της οικονομίας μας και θα υποστηρίζει την αναπτυξιακή της δυναμική».

Έστειλε επίσης το μήνυμα ότι «τώρα είναι η σειρά των εταίρων μας, να δώσουν με μια κίνηση έμπρακτης εμπιστοσύνης και αναγνώρισης των προσπαθειών μας, τη σωστή λύση, που όλοι περιμένουν να ακούσουν». Παράλληλα δήλωσε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει η καλύτερη δυνατή συμφωνία προς το συμφέρον τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρωζώνης, επισημαίνοντας ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις (σ.σ. Ιταλία) «όλοι κατανοούν ότι οι αποφάσεις στις οποίες θα καταλήξουμε πρέπει να ανταποκρίνονται στις προκλήσεις και τις ανάγκες της περιόδου».

«Με τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης οι εκλογές»

Τέλος, επανέλαβε την δέσμευσή του ότι «οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους», οριοθετώντας αυτήν την… ώρα «με τη λήξη της θητεία της κυβέρνησης. «Και να μην έχει κανείς την οποιαδήποτε αμφιβολία περί αυτού» τόνισε.

Loading