Θ. Τζήμερος: «Την Ελλάδα κυβερνά ο κρατισμός»

Για τη λάθος πολιτική και οικονομική φιλοσοφία που επικρατεί στην Ελλάδα και τους λόγους για τους οποίους δεν συνεργάζεται με τη ΝΔ μίλησε, μεταξύ άλλων, ο Θάνος Τζήμερος στο Flash Radio 99.4 και την εκπομπή «Politik – Μιλάμε Πολιτικά», με τον Θόδωρο Παπαδόπουλο.

propoli

Αρχικά, ο επικεφαλής της παράταξης «Δημιουργία Ξανά» και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής αναφέρθηκε στις προσεχείς ευρωεκλογές και καυτηρίασε τη στάση των κομμάτων απέναντι σε αυτές.

«Η Ευρώπη ή θα προχωρήσει για να ολοκληρωθεί ή θα διαλυθεί. Μέση οδός δεν υπάρχει. Αλλά το “ολοκληρωθεί” πώς το αντιλαμβάνεται ο καθένας; Θα είναι ένα ενιαίο κράτος σαν την Αυστραλία; Θα είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης; Θα είναι καντόνια, όπως της Ελβετίας; Αυτή είναι μία πολύ σημαντική κουβέντα την οποία τα κόμματα αποφεύγουν να κάνουν και διαχειρίζονται τις ευρωεκλογές σαν γκάλοπ ή πρόβα τζενεράλε για τις βουλευτικές εκλογές. Μάλιστα, επιλέγουν υποψήφιους ευρωβουλευτές γνωστούς σελέμπριτις, από τη σόου μπιζ, αθλητές, τραγουδιστές… Δεν είναι αυτό το κατάλληλο είδος ανθρώπου αν θες να κάνεις δουλειά», δήλωσε σχετικά.

«Στην Ελλάδα η μαφία έχει ενσωματωθεί στο κράτος»

Κατόπιν, ο κ. Τζήμερος παρουσίασε με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Η Ελλάδα δεν κατέληξε έτσι από λάθος, έγινε επίτηδες… Η διαφθορά είναι μπίζνα. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μαφία, όπως στην Ιταλία, γιατί η μαφία έχει ενσωματωθεί στο κράτος. Τα μέλη αυτής της συμμορίας έχουν συμφέρον από αυτό και φωνές όπως η δική μας τις φιμώνουν, γιατί απειλούν αυτό το συμφέρον. Τα τελευταία πέντε χρόνια είμαι περιφερειακός σύμβουλος στην περιφέρεια Αττικής. Εκεί βλέπεις πώς ο μηχανισμός της ρεμούλας και της λαμογιάς είναι μελετημένος έως και την τελευταία λεπτομέρεια, για να αποτρέπει σοβαρούς ανθρώπους να ασχοληθούν με τα κοινά, για να αποτρέπει σοβαρούς επιχειρηματίες να κάνουν δουλειές με το Δημόσιο.

Υπάρχουν συγκεκριμένα συμφέροντα και κατονομάζω ευθέως ποιοι συμμετέχουν σε αυτά: είναι τα κόμματα –οι πηγές της διαφθοράς-, είναι οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες οι οποίοι δήθεν πλασάρονται ως του ιδιωτικού τομέα, αλλά στην πραγματικότητα είναι κομματικοί υπάλληλοι και χρηματοδότες επίσης, είναι ο κρατικός συνδικαλισμός, ο οποίος είναι η γάγγραινα της χώρας και θα πρέπει να “ξεδοντιαστεί” για να κυβερνηθεί η χώρα, και είναι βεβαίως και τα κεντρικά ΜΜΕ, τα οποία είναι ντουντούκες είτε επιχειρηματικών συμφερόντων, είτε κομματικών».

«Την Ελλάδα κυβερνά ο κρατισμός»

Ο κ. Τζήμερος αναφέρθηκε και στις πελατειακές σχέσεις, τονίζοντας ότι την Ελλάδα «κυβερνά ο κρατισμός» και εξηγώντας:

«Υπάρχει μπλε κρατισμός, κόκκινος, πράσινος, αύριο μπορεί να γίνει μαύρος κρατισμός… Τι θα πει κρατισμός; Τόσα χρήματα θέλω για να συντηρήσω τους κομματικούς στρατούς όσων διόρισα, κόψε το λαιμό σου φορολογούμενε να βρεις».

Όσον αφορά τις πολυσυζητημένες «μεταρρυθμίσεις», ο Θάνος Τζήμερος σχολίασε: «Να έχετε μικρή εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που προέρχονται από σπουδές και να έχετε εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που προέρχονται από δουλειά, από “πιάτσα”».

«Όχι» στη συνεργασία με τη ΝΔ λέει ο Θ. Τζήμερος

Ο κ. Τζήμερος εξήγησε και τους λόγους για τους οποίους δεν συνεργάζεται με τη ΝΔ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Γιατί η ίδια (η ΝΔ) δεν συνεργάζεται με τη Δημοκρατία».

Και σε αυτήν την περίπτωση, κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για κρατισμό, αναφέροντας ως παράδειγμα την υπερψήφιση από τη ΝΔ –και όλα τα υπόλοιπα κόμματα- της πληρωμής των διακοπών των παιδιών των εργαζομένων στην περιφέρεια Αττικής.

«Για ποιον λόγο να χρηματοδοτεί ο φορολογούμενος ή ο άνεργος τις διακοπές των παιδιών εργαζομένων που έχουν μισθό περίπου 23.000 ευρώ το χρόνο;», αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Loading