INTIME

“Το δίλημμα Τσίπρας ή Μητσοτάκης ήρθε για να μείνει”

Δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τον Τσίπρα”, δήλωσε ο πρώην υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς, ανάβοντας νέες φωτιές στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης λίγο μετά από την κατάσβεση των προηγούμενων με αφορμή και τις “φίλιες” επιθέσεις που δέχθηκε ο γραμματέας Πάνος Σκουρλέτης.

propoli

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Με τον κ. Μπαλτά, όπως είναι λογικό, συμφωνούν άπαντες οι προεδρικοί, οι οποίοι εξακολουθούν να υποστηρίζουν πως το 31,5% του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές δεν επιτεύχθηκε μολονότι πρωθυπουργός ήταν ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά κυρίως χάρη σε αυτόν.

Συμπληρώνουν, εξάλλου, με νόημα πως ο πρόεδρος του κόμματος είναι αυτήν τη στιγμή κι ο μόνος που μπορεί να εγγυηθεί ότι η διεύρυνση θα προχωρήσει δίχως νέα διάσπαση και πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετεξελιχθεί σε ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό κόμμα που δεν θα ξεχνά τις ρίζες του, δεν θα γίνει ΠΑΣΟΚ, αλλά και θα είναι ανοιχτό σε όλους τους προερχόμενους από τη Σοσιαλδημοκρατία.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι ίδιες πηγές εκτιμούν πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να υπάρξει χωρίς τον κ. Τσίπρα, αλλά μόνο σε ένα μεταγενέστερο στάδιο κι αφού πρώτα ολοκληρωθεί με επιτυχία η ανασυγκρότησή του.

Γι’ αυτό και τονίζουν πως το δίλημμα “Τσίπρας ή Μητσοτάκης” δεν είναι συγκυριακό, αλλά έχει έρθει για να παραμείνει για πολύ καιρό ακόμα στην πολιτική ζωή της χώρας μας.

“Χάσαμε, δεν κερδίσαμε”

Υπάρχουν, όμως, κι εκείνοι στην Κουμουνδούρου που δεν σταματούν να υπενθυμίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε και δεν κέρδισε τις εκλογές.

Δίχως να αποδίδουν στον ίδιο τον κ. Τσίπρα τη μεγαλύτερη ευθύνη, εν τούτοις αναρωτιούνται γιατί ο πρόεδρός τους κρατά ως στενούς συνεργάτες του πρόσωπα που έβλαψαν τη διακυβέρνησή του ή τους εμπλουτίζει με πασοκογενείς χωρίς κάποιο ιδιαίτερο έργο πίσω τους και γκελ στην κοινωνία.

Από το περιβάλλον, πάντως, του πρώην πρωθυπουργού επισημαίνουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ αυτήν τη στιγμή είναι “work in progress” και κανείς δεν πρέπει να αισθάνεται σίγουρος στην θέση του.

Loading