«Το 70% βλέπει αρνητικά το άνοιγμα Τσίπρα στην Κεντροαριστερά»

Στην νέα μεγάλη δημοσκόπηση της εφημερίδας Politik, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» στο Flash Radio 99.4 της Θεσσαλονίκης και στον Θόδωρο Παπαδόπουλο, ο δημοσκόπος της εταιρείας INTERVIEW, η οποία εκπόνησε και την δημοσκόπηση, Δημήτρης Βασιλειάδης.

propoli

«Έχουμε θεσμοθετήσει ένα βαρόμετρο που παρακολουθούμε κάθε μήνα και που παρακολουθούμε από το 2018 για κάθε μήνα έχουμε μια πολιτική μέτρηση. Για κάθε μήνα δείχνει ένα πάγιο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας γύρω στις 10 μονάδες και κατά τη δική μας άποψη και μια πάγια θέση για τη Χρυσή Αυγή στην τρίτη θέση, με ότι αυτό συνεπάγεται για το τι επικρατεί σε επίπεδο κοινής γνώμης», τόνισε ο Δ. Βασιλειάδης για τα γενικότερα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, εκτιμώντας πως «είναι αισθητή διαφορά και είναι επίμονη, σε κάθε περίπτωση, βέβαια η συγκεκριμένη δημοσκόπηση της εφημερίδας Politik είχε και άλλες ερωτήσεις πολύ ενδιαφέρουσες, και μάλιστα κάποιες τις κάναμε και εμείς για πρώτη φορά σε συνεργασία με την εφημερίδα».

Πρώτος ο Παυλόπουλος για Πρόεδρος τη Δημοκρατίας

Σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με τα αποτελέσματα που είδαν το φως της δημοσιότητας στην ερώτηση για την καταλληλόλητα του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Δ. Βασιλειάδης εκτίμησε ότι «εκεί βρίσκουμε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα. Στην ερώτηση ποιον θα προτιμούσατε για επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, βάλαμε τον κύριο Παυλόπουλο ο οποίος είναι και από ότι αντιλαμβανόμαστε και ο ίδιος θέλει να είναι και θέλει να προταθεί και πάλι από το κυβερνών κόμμα, τον κύριο Καραμανλή, και τον κύριο Βενιζέλο. Έχουν παίξει τα ονόματα αυτά δημοσιογραφικά, γι’ αυτό και εμείς αυτά δε τα βάλαμε στην τύχη. Σε κάθε περίπτωση μου κάνει εντύπωση ότι νικητής σε αυτήν την ερώτηση βγήκε ο κύριος Παυλόπουλος με 25%. Μου κάνει εντύπωση λόγω της στάσης του στη Συμφωνία των Πρεσπών, που θα περίμενε κάποιος να έχει επιπτώσεις επί της δημοτικότητάς του».

Περίπου το 70% βλέπει αρνητικά το άνοιγμα Τσίπρα στην Κεντροαριστερά

Από την άλλη πλευρά, σε σχέση με το επιχειρούμενο άνοιγμα του κυρίου Τσίπρα στην Κεντροαριστερά, τόνισε πως «υπάρχει ένα 22% που λέει θετικά. Προφανώς είναι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ αυτοί υποθέτω και αυτοί οι οποίοι προσβλέπουν σε μια διεύρυνση του χώρου, και κατά συνέπεια σε μια αύξηση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, αν ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρει να κατορθώσει να ακουμπήσει, να αγγίξει ή να ενσωματώσει ενδεχομένως μέρος ή μέρη αυτού του χώρου. Παρ΄ όλα αυτά υπάρχει ένα 69%-70% της υπόλοιπης κοινής γνώμης που το βλέπει αρνητικά. Πράγμα που σημαίνει ότι εδώ υπάρχει μια καχυποψία του κόσμου απέναντι σε αυτές τις κινήσεις του Τσίπρα προς το προοδευτικό μέτωπο».

To 50% πιστεύει ότι το ΚΙΝΑΛ δεν πρέπει να συνεργαστεί με κανέναν

Τέλος, όσον αφορά την εκτίμηση του κόσμου σχετικά με τον ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει το ΚΙΝΑΛ μετεκλογικά, ο Δ. Βασιλειάδης τόνισε ότι «υπάρχει ένα 24% που λέει ότι το ΚΙΝΑΛ μετά τις εκλογές πρέπει να συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία. Νομίζω ότι αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό. Αυτά τα δύο κόμματα έχουν ήδη συνεργαστεί το 2012-2015. Πάντως υπάρχει ένα 50%, δηλαδή ένας στους δύο Έλληνες, που λέει ότι το ΚΙΝΑΛ δεν πρέπει να συνεργαστεί με κανένα κόμμα. Αυτό αν θέλετε είναι ένα μήνυμα το οποίο λέει προς την ηγεσία του που κινεί τα νήματα: “Μην συνεργαστείς με κανέναν, δώσε το δικό σου διακριτό στίγμα, κάνε την δική σου αποκλειστική πολιτική, ώστε να μπορέσεις να έχεις και ένα μέλλον στην πολιτική. Διαφορετικά δε θα είσαι τίποτα άλλο από ένα συμπλήρωμα, ένα μπαλαντέρ, που θα κολλάει είτε στον ΣΥΡΙΖΑ είτε στην ΝΔ”».

Loading